Haberler

Vali Karahan Başbakan Erdoğan'ın Ziyareti Öncesinde Görele'de

Giresun Valisi Hasan Karahan, 22 Aralık 2013 Pazar günü Görele ilçesine gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Görele ilçesinde incelemelerde bulundu.

Helikopterinin ineceği alan çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Karahan'ı Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Eynesil İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Çanakçı İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, Görele Cumhuriyet Başsavcısı Günay Güner, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Yağız Görele Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İsmail Eken, Sulh Ceza Hakimi Nagihan Cihangir, Özel İdare Müdürü Mustafa Kemal Bilgin ve AK Parti Belediye Bakan Adayı Tolga Erener karşıladı.

İlk olarak Görele Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Karahan, Kaymakam Ünal Kılıçarslan'dan ilçeyle ilgili bilgi aldı. Ardından yeni yapılan Adalet Sarayı'nı gezdi ve adalet sarayı için "Çok güzel bir bina olmuş" diyen Vali Karahan, ilçede restore edilen tarihi Hasanağa Camisi'nde çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Buradan belediyeye geçen Vali Karahan'a Başkan Ertuğrul Melikoğlu, çalışmaları ve ilçenin sorunları hakkında bilgi verdi.

Vali Karahan, Görele'nin Çavuşlu Beldesi'ne yapılan Çöp Arıtma Tesisi'nin ne zaman hizmet vermeye başlayacağını soran gazetecilere, "Şu anda makine eksiğimiz var. Tesisin yüzde 90'ı tamam. Çöp tesisinin hizmet vermeye başlaması makinanın gelişine bağlı. Geldikten sonra denemelerle birlikte yaklaşık 3 ayı bulur. Bu çalışmaların yanında aktarma istasyonları var. Bu aktarmaların maliyeti de yaklaşık 5-6 trilyon lirayı buluyor" dedi.

Giresun Kalesi'nden Giresun Adası'na kurulacak olan teleferikle ilgili sorulan soruya da cevap veren Vali Karahan, "Giden Valimiz Dursun Ali Şahin'in başlattığı proje kaldığı yerden devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili bazı firmalarla görüşüyoruz. Şartlar oluştuğunda ihaleye çıkaracağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu Vali Karahan'a ziyareti anısına Görele sembolleri bulunan çini tabak hediye etti. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Melikoğlu Hasan Karahan Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title