Haberler

VAKALARIN ARTTIĞI HATAY'DA 'AŞILARINIZI TAMAMLAYIN' ÇAĞRISI

Güncelleme:

HATAY Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mehmet Özdoğan, koronavirüs vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer alan kentte, aşıların tamamlanması ve kurallara uyulması çağrısı yaptı.

HATAY Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mehmet Özdoğan, koronavirüs vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer alan kentte, aşıların tamamlanması ve kurallara uyulması çağrısı yaptı. Özdoğan, "Aşısı tamamlanmayan vatandaşlarımızda koronavirüsün risk oluşturacağını unutmamamız gerekiyor? dedi.

Koronavirüs vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer alan Hatay'da, maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması ve aşıların tamamlanması çağrısında bulunuldu. Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mehmet Özdoğan, kentte son iki haftadır havaların soğuması ile birlikte bölgede vakaların artış gösterdiğini fakat hastanede ve yoğun bakımda bekleyen ve mağduriyet yaşayan vatandaş olmadığını söyledi. Özdağ, "Kentte, koronavirüs vakalarının kontrol altında olması, vatandaşların daha rahat hareket edeceği anlamına gelmemektedir. Bakanlığımızın üç kriteri halen devam etmektedir. Bunlar da; maske, mesafe ve hijyen kurallarıdır. Maskemizi kalabalık ortamlarda çıkartmamamız, sosyal mesafeye uymamız ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Aşısı tamamlanmayan vatandaşlarımızın aşılarını bir an önce tamamlamaları gerekiyor. Aşısı tamamlanmayan vatandaşlarımızın risk altında olduğunu unutmamamız gerekiyor. Toplum olarak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uymamız gerekiyor.?

'BU GİDİŞLE GEÇEN SENEDEN BİR FARKIMIZ KALMAYACAK'

Vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymadığını ve rehavete kapıldığını, bundan dolayı da vakalarda bir artış olduğunu söyleyen kentte yaşayanlardan Vedat Bakıroğlu da 'Koronavirüs vakalarının artışı, bizim insanımızın vurdumduymazlığından kaynaklanıyor. Kimi çenesinin altına, kimi burnunun altına takıyor maskeyi, hijyene ve temizliğe dikkat eden yok. Bu gidişle geçen seneden bir farkımız kalmayacak. Her şeyi devletimizden beklemek zorunda değiliz, insanlar biraz da kendileri düşünecek, kendileri uğraşacak. Böyle giderse bu korona bitmez. İnsan olarak, toplum olarak kurallara uymamız lazım' dedi.

'YİNE KAPANMA OLURSA BÜYÜK SIKINTIYA GİRERİZ'

Koronavirüsün unutulduğunu, insanların rehavete kapıldığını ve bir gevşeme olduğunu söyleyen Ahmet Gökçen de, 'Milletimizin biraz daha bilinçli olması lazım, dikkat etmesi lazım. Biraz daha kontrollü olmamız lazım 'biz aşı vurulduk bize bir şey olmaz' diyerek vatandaşlar rehavete kapıldı. Böyle giderse, yine bir sıkıntı içerisine gireceğiz. Yani Allah korusun istemiyoruz ama yine kapanma olursa çok büyük sıkıntı olur, geçen yıl çok sıkıntı yaşandı? ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özdoğan Koronavirüs Hatay Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title