Haberler

Vahşice öldürülen Büşra'nın katili hakkında yeni detay! Babası da annesini pompalı tüfekle öldürmüş

Güncelleme:

İzmir'de 22 yaşındaki Büşra Yabaşkul'u pompalı tüfekle vurarak öldüren zanlı hakkında önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Büşra'nın katilinin babasının da yıllar önce annesini pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü öğrenildi.

İzmir'de ilçesinde eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülen Büşra Yabaşkul'un cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Yabaşkul'u tüfekle vurarak öldüren zanlının babasının ise yıllar önce annesini pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü öğrenildi.

Buca ilçesinde eşinden boşandıktan sonra annesiyle yaşayan Büşra Yabaşkul (22), eski eşi Orkun Ç. (24) tarafından önce darp edilmiş, ardından da pompalı tüfekle öldürülmüştü.

ACILI ANNE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Eski eşi tarafından öldürülen Büşra Yabaşkul'un cenazesi yapılan otopsinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından teslim alındı. Cinayete kurban giden Yabaşkul'un cenazesi daha sonra Mareşal Fevzi Çakmak Camisi'ne getirildi. Acılı anne Zuhal İnce ayakta durmakta güçlük çekerken, gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Yabaşkul'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda kadın da katıldı. Kadın cinayetlerine tepki amacıyla caminin etrafına toplanan kalabalık, acılı aileye destek verdi.

BABASI DA ANNESİNİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRMÜŞ

Büşra Yabaşkul cinayetinde önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Orkun Ç.'nin babası Ferdi Ç.'nin yıllar önce annesini pompalı tüfekle öldürdüğü belirtildi. Büşra Yabaşkul'un cenaze törenine katılan kadın muhtarlardan Ulubatlı Mahallesi Muhtarı Şengül Kahramaner yaptığı açıklamada, "Orkun ile Büşra iki yıl önce evlenmişlerdi. Orkun'un çalışmaması, ailesini geçindirememesi, madde bağımlısı olmasından kaynaklı sıkıntılar vardı. Büşra da ile iki ay önce boşandılar. Kendi aralarında anlaşarak boşandılar. Bir rahatsızlık da vermemişti Büşra'ya. Orkun'un babası da annesini yıllar önce aynı şekilde öldürmüş. Şu an babası hapiste. Büşra'yı da aynı şekilde öldürdü. İkisinin olayın da aynı mahallede yaşanması ve buna bizlerin de şahitlik etmesi çok üzücü. Bir muhtar olarak; kadın muhtar olarak kadına şiddete hayır diyorum. Allah kimseye yaşatmasın. Orkun'un babası da annesini aynı yöntemle, pompalı tüfekle öldürmüş. Deniz isminde 1 buçuk yaşlarında bir kızları var. Orkun'un öldürülen annesinin ismi verilmiş Deniz'e de. Deniz 1 buçuk yaşında annesiz kaldı ve anneannesiyle yaşayacak. Bu olacak bir şey değil. Bir canlı bu şekilde ölümü hak etmiyor. Büşra'nın hiçbir suçu günahı yok. Bunun kıskançlıkla alakası yok. Kıskançlık bir bahaneydi. Orkun'un psikolojik sorunları, madde bağımlısı olması yeterliydi bile. Hapisteki babasıyla yıllardır görüşmüyormuş ancak son bir aydır sık sık ziyaret ediyormuş. Diyorum ki acaba babasıyla sık sık görüşmesinden sonra mı böyle bir ruh haline bürünmüş. Çünkü madde bağımlısı ama kimseye rahatsızlık vermeyen birisiydi" dedi.

Vahşice öldürülen Büşra'nın katili hakkında yeni detay! Babası da annesini pompalı tüfekle öldürmüş

Cenazeye katılan kadın muhtarlardan Saygı Mahallesi muhtarı Fatma Öztürk ise "Bu kadınların ölmesi, çocukların yetim kalması, annelerin ağlaması artık bıktırdı bizi. Mümkünse devletimizden ve duyarlı bütün birimlerden destek bekliyoruz. Ne gerekiyorsa yapılsın; artık dayanamıyoruz yani. Hiçbir bayan böyle ölümleri hak etmiyor. Buna artık bir dur demenin zamanı geldi" sözlerine yer verdi.

Büşra Yabaşkul'un cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Toros Mezarlığı'na götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Olay, dün sabah 08.00 sıralarında Ufuk Mahallesi 914/1 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Büşra Yabaşkul (22), eşinden boşandıktan sonra annesiyle birlikte kalmaya başladı. Annesiyle birlikte ikamet ettiği adresten işe gitmek için evden çıkan Büşra Yabaşkul ile eski eşi Orkun Ç. (24) sokakta karşılaştı. Kadın ile eski eşi arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşünce eski eş bir anda Büşra Yabaşkul'u darp etmeye başladı. Orkun Ç. daha sonra montunda gizlediği pompalı tüfeği çıkararak Büşra Yabaşkul'a ateş etti. Büşra Yabaşkul kanlar içerisinde yere yığıldı. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine gelen ambulans ekipleri ağır yaralanan kadını Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesine kaldırdı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eski eşi tarafından öldürülen Yabaşkul'un cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Orkun Ç. ise olaydan kısa bir süre sonra suç aleti silahla birlikte kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Orkun Ç.'nin ilk ifadesinde kıskançlık nedeniyle Büşra Y.'yi vurduğunu söylediği belirtildi. Çiftin, iki yaşında bir kız çocuklarının olduğu öğrenildi. Olay anı kayıtta olan bir güvenlik kamerasında, Orkun Ç.'nin eski eşini darp ettiği ve pompalı tüfekle vurduğu görüntüler yer aldı.

Vahşice öldürülen Büşra'nın katili hakkında yeni detay! Babası da annesini pompalı tüfekle öldürmüş

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Sporsever:

Katillik genetikmi ne yani

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title