Haberler

Görüntü İstanbul'dan! Namaz kılmak için camiye girmek isteyen kadınları içeri sokmadılar

Güncelleme:

İstanbul Üsküdar'da bir şahıs, camiye girerek namaz kılmak isteyen kadınları "Peygamberin hadislerinden uzaksın" diyerek içeri sokmadı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen o anlar sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Geçtiğimiz gün İstanbul Üsküdar'da camiye girmek isteyen kadın ve orada bulunan erkekler arasında yaşanan tartışma sosyal medyada bir hayli yankı uyandırdı.

Camiye girerek namaz kılmak isteyen İlahiyat Fakültesi mezunu bir kadına engel olmaya çalışan bir şahıs, peygamberin bu konuyla ilgili bir hadisi olduğunu öne sürerek, kadının hadislerden uzak yaşadığını dile getirdi.

"BENİM GÖZÜMDE HAVASIN!"

Tartışma sırasında kadına peygamberin hadislerini okuması gerektiğini söyleyen şahıs, "Peygamberin hadislerini okuyun. Sen benim için havasın" ifadelerini kullandı.

"SİZDEN DAHA ÇOK ŞEY BİLDİĞİME YEMİN EDEBİLİRİM"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren kadın ise, "Sizden daha çok şey bildiğime yemin edebilirim. Kadınlar camiye giremez, kadınlar onu yapamaz, bunu yapamaz... Siz kimsiniz ya!" diyerek tepki gösterdi ve camiden uzaklaştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ OLUŞTU

Tartışmanın yaşandığı sırada vatandaşlardan birinin o anları kayıt altına alması ve sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla birlikte, Twitter kullanıcıları da büyük tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

İstanbul Üsküdar Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (10)

Ferhat T :

uzaya çıkıyoduk en son, noldu o iş..

87
34
yanıtYanıtla
Selami Demirtaş:

Eskiden ünüversiye giremiyordu şimdide allahın evine almıyorlar

75
24
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

EĞER BAYANLARA AİT BİR BÖLÜM VARSA SIKINTI YOK ERKEĞİN YABANCI KADININ NAMAZ KILMASI CAİZ DEĞİL

69
20
yanıtYanıtla
Serkan Baş:

Bu arada arkadaş doğru söylüyor. Neye inandığınızı bilmiyorsunuz. İlahiyat okuyan bir kişi, adamın söylediğinin doğru olduğunu bilir. Hayatınızı çevrede görüp duyduğunuz örf ve ahlak normlarına göre yaşayıp, bir sürü fedakarlık yapıp bunu da din zannediyorsunuz. Din böyle bir şey değil. Kitabı okumadan inananlara, okumamalarını öneriyorum. Çünkü bu konuda "Yola çıkmak, yoldan çıkmaktır."...

32
33
yanıtYanıtla
Platon :

Bu ulke bir projenin icinde demedi demeyin. Bireleri krqllik pesinde. Oruc reise ne oldu sahi varmi bir haber.

7
55
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

UZAYLA BU İŞİN ALAKASI NE LAF OLSUN DİYE YORUM YAPIYORSUN

18
34
yanıtYanıtla
İbrahim Paşa:

Bravo. Yüz tane kafir ateist birleşip haraket etse insanları dinden ve imandan böyle soğutamaz. Ülkenin gençleri arasında dine inanan zaten sayılı, onları da böyle soğutun... Ekonomi bakanı istifa edince boş koltuk dahi piyasalarda güvene sebep olmuştu. Diyanet işleri başkanı aynı şekilde istifa etse herhalde boş koltuk insanların daha fazla dine sempati duymasını sağlar. İnsanlara şükretmeyi ve açlığın kutsallığını öğütleyip milyon dolarlık arabayla gezenlerin eseri bu video. Gurur duyun

37
8
yanıtYanıtla
Davut TAN:

İslam kolaylık dinidir Kadın çarşıda kazaya bırakmamak için camiye gitti. olmadı o caminin ruhunu yaşamak için gidip namaz kıldı veya cami müminlerindir mantığıyla gidip namaz kılmak istedi. Bu insanları Allah'ın evinden kovmak çok kötü olmuş. hele kadınlara ayrılmış yer varsa.

26
15
yanıtYanıtla
Davut TAN:

Kadınlarımız Peygamberimiz dönemnde camiye giderdi. Ancak Efendimiz bir hadîslerinde, erkeklerin saflarının en hayırlısı ön saflar, kadınların saflarının en hayırlısı ise son saflarıdır, buyurur. ortalarda erkek çocuklar olurdu. Diğer hadîslerinde, kadınların evlerinin en gizli köşesinde namaz kılmaları, herkese açık yerinde namaz kılmalarından daha iyidir. Evlerinin herkese açık yerinde kılmaları da, camide kılmalarından daha iyidir der. Ha o zamanlar kadınlar için ayrı bölüm yoktu.

15
10
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Sizin Allah'ınız sizlere akıl fikir ihsan etsin . Lan ne dinmiş beee 1400 bilmem kaç sene olmuş haaaala bozar mı bozmaz mı ? Girilir mi girilmez mi İçilir mi içilmez mi ? Satılır mı satılmaz mı ? Bu yaradan nasıl bir kitap gönderilmiş ki bunca yıldır bir türlü anlayamadık , öğrenemedik , çözemedik . Hadi yaaaa

11
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title