Haberler

Ünlü Piyanist Fazıl Say, 8 Yaşında Verdiği Konserle Sosyal Medyaya Damga Vurdu

Güncelleme:

Ünlü piyanist Fazıl Say, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir paylaşım yaptı. Say, 8 yaşında piyano çaldığı videosuyla sosyal medyaya damga vurdu. Usta piyanist, paylaşımında siyasi söylemlere de göndermede bulundu.

Usta piyanist Fazıl Say, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından 8 yaşında verdiği konser videosunu paylaştı.

PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ

1978 yılında TRT'de yayınlanan ve sunuculuğunu Zuhal Olcay'ın yaptığı programda 8 yaşında olan Fazıl Say piyano başına geçiyor ve sergilediği performansla izleyenleri adeta büyülüyor.

Fazıl Say 40 yıl önceki muhteşem performansını paylaştığı videosunun altına şu notu düştü;

Bugün 23 Nisan, Atatürk'ün TBMM'yi kurduğu tarih, ve dünyadaki tüm çocuklara hediye ettiği bayram günü. Bu görüntüler günümüzden tam 40 yıl önce.. Zuhal Olcay programı sunuyor, davetliler arasında Sezen Aksu, Erol Evgin, Müjdat Gezen, ben 8 yaşındayım, "piyano bana ne dedi?" adındaki bestemi çalıyorum, ne güzel bir Türkiye birlikteliği var şu bir kaç saniyede, eminim bu günü çocuklara hediye eden Atatürk de mutluluk duyardı, dünyaya açılan, bilimde, sanatta ve sporda dünya yarışında var olan bir Türkiye onun hayaliydi. Biz bu yüzden Atatürk'ü çok seviyoruz, insanı insanlık içinde düşündüğü için, geleceği düşündüğü için... İnsanları hayalleri ile bir bütün olarak gördüğü için...

Ünlü Piyanist Fazıl Say, 8 Yaşında Verdiği Konserle Sosyal Medyaya Damga Vurdu

"BİZ BİR BÜTÜNÜZ"

Günümüz Türkiye'sinde sıkıntılar büyük, bir uzlaşı, bir dostluk arar hale geldik kendi memleketimizde.. "Suçlayan siyaset" bunalttı hepimizi... Biz bir bütünüz, Türk halkıyız... Artık bu gergin siyasi söylevlerden vazgeçmeliler, insanlar için bir şeyler yapmalılar... Sadece %52 için değil, tamamı için! Buna özlem duyuyoruz...

Ünlü Piyanist Fazıl Say, 8 Yaşında Verdiği Konserle Sosyal Medyaya Damga Vurdu

"TÜRK HALKI DİRİLMEK İSTİYOR"

Türk halkı dirilmek istiyor.. Dün sayın Kılıçdaroğlu'nun uğradığı ilkel saldırı, utanç vericidir.. Bu duruma sebebiyet veren Provakatif söylem son bulmalı kimseye bir daha haksızlık yapılmamalıdır.. Kırgınız.. Ve endişeliyiz.. Biz Atatürk'ün çok zor şartlarda varettiği ülkemize hayatımız boyunca sahip çıkacağız, bunun başka yolu yoktur.. Ve Cumhuriyet Halk Partisi de gözbebeğimizdir. Çaldığım müziğe dönelim; bestem aşırı Mozart ve Beethoven etkisindeymiş o yıllarda, nitekim hayatımın ilerleyen 40 yılında da Mozart ve Beethoven iyisiyle kötüsüyle güzel günleri ve dertli günleri ile hep yanımda oldu.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Fazıl Say 23 Nisan Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

yaşar kesimoğlu:

Atatürkü ağzınızdan hiç düşürmüyorsunuz atayı kamoflaj gibi kullanıp kurduğu devleti yıkmaya çalışanlarla kol kola gireceksiniz bayram mesajında bile ayrımcılık yapacaksınız neden dede efendi değil ıtrı değil illada mozart Beethoven zor şartlarda kurulan bu ülkeyi sizin gibi batı hayranı ve koltuk savdalıları yüzünden bölücülerle bir olup yıkmaya çalışıyorsunuz bu ülke batarsa sadece R BATMAYACAK hepimiz batacağız

17
10
yanıtYanıtla
senay:

cok guzel ve yerinde tespit yapmis ve yazmissiniz tebrikler

yanıt7
yanıt0
yaşar kesim MAL:

Sende atatürkü ağzından düşürme ne olur ne kaybedersin. . .

yanıt4
yanıt5
UZAYLI GÖREN KÖYLÜ:

Bir söze bakarım sözmü diye, Bir söyleyene. . . Telkin kimden gelir ise tepki ona göre karşılık bulur. Kendi ne saklayacaksın fazıl bey görüşlerini, zurna ile mi verissin CHP ye DAVUL Lamı bilmem ama, CHP Den öte geçmez sözün sen bilesin. . .

11
13
yanıtYanıtla
Erzincanlı:

Senin gibi zurnalar varken kimse bütünleşemez!!! Hadi sen git düdüğünü öttür sen o işlerden anlamazsın!!!

5
14
yanıtYanıtla
İnsan:

İnsan doğmakla insan olunmuyor İnsanlığı evvela oğrenmek ile dahası öğrendini hayatına tatbik etmek ile olur insan. İnsan 5 harfili içi boş bir kelime değil, lakin boşluğu boş işler ile dolduran boşta kalmış.

yanıt0
yanıt0
BRAVO BAŞKAN:

Helal sana gerçek sanatçı adam gibi adam ülkesine değerlerine sahip çıkan değerlimiz yalaka değil adam adammmm

11
4
yanıtYanıtla
Mustafa kara:

Hangi değer kendi mantalitenizi kime dayatmaya çalışıyorsunuz.Hangi kafada yaşıyorsunuz.

yanıt2
yanıt2
CONI:

Bizden bi cacik olmaz fazil al parani bak isine git yurtdisina hayatini yasa !

5
9
yanıtYanıtla
BİNGÜL TEYZE:

23 Nisan çocuklarımızın bayramı kutlu olsun nur içinde yat Atatürk

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title