Haberler

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Tanıtım ve İstişare Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği konuşması Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Ekinci konuşması Toplantıdan detaylar Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Tanıtım ve İstişare Toplantısı Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği: "Biz inanıyoruz ki İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği konuşması

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Ekinci konuşması

Toplantıdan detaylar Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Tanıtım ve İstişare Toplantısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği:

"Biz inanıyoruz ki İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasıl her gecenin sabahı varsa, her karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerin de bir sonu olacaktır"

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Ekinci:

"Bizler, yaşadığımız hayatın tüm alanlarını kuşatan sorunların en önemli sebebinin ilimden uzaklaşmak olduğunu biliyoruz. Bu sorunların da alimlerin yardımıyla çözülebileceğini düşünüyoruz"

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Ali el-Karadaği, "Biz inanıyoruz ki, İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasılsa her gecenin sabahı varsa, her karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerinde bir sonu olacaktır" dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Tanıtım ve İstişare Toplantısı, Barcelo Eresin Topkapı Otel'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. el-Karadaği, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Türkiye'de çok destek gördüğünü ve ilahiyatla ilgili yaptığı çalışmaların karşılığını fazlasıyla aldığını ifade etti.

Toplumun, sosyal ve kültürel katkısını fark ettiğinde İslamiyete daha sıkı sarılacağını dile getiren el-Karadaği, topluma bunu hissettirecek olan kişilerin de ilahiyatçılar olduğunu vurguladı.

İslam coğrafyasında yaptığı ilahiyat çalışmalarına büyük katkı sunan Türkiye'ye şükranlarını ileten el Karadaği, şunları söyledi:

"Türk milletine ve hükümetine çok teşekkür ediyorum. Bu toplantıda bulunmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Umarım bu gibi toplantılar İslam coğrafyasına, Irak, Filistin, Suriye'deki sorunlara bir çözüm olur. Biz inanıyoruz ki, İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasılsa her gecenin sabahı varsa, her karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerinde bir sonu olacaktır. Allah'tan, bu amaçla çaba gösteren Türkiye'yi koruması için dua ediyoruz. Her birimizin üzerine düşen küçük veya büyük görevler var. Her insanın sorumluluğu var. İnsanlar sorumluluklarını yerine getirirse başarıya ulaşırız."

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abulvahap Ekinci ise Tükiye'deki ve İslam coğrafyasındaki ilmi çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciliğini, Uluslararası Alimler Birliği'nin Türkiye'de bir şubesi olarak kurduklarını hatırlatan Ekinci, ilmi alanda çalışma yaparak İslam coğrafyasında birliği sağlama hedefini güttüklerini ifade ederek, "Bizler, yaşadığımız hayatın tüm alanlarını kuşatan sorunların en önemli sebebinin ilimden uzaklaşmak olduğunu biliyoruz. Bu sorunların da alimlerin yardımıyla çözülebileceğini düşünüyoruz" dedi.

İslam coğrafyasındaki karışıklıkların temel nedenlerinden birinin ilmi boşluk olduğunu dile getiren Ekinci, derneklerinin bu ilmi boşluğu doldurmayı hedeflediğini, bu amaçla akademisyenler, alimler ve ilahiyat camiasını bir araya getirmek istediklerini aktardı.

Alimlerin, akademisyenlerin ve ilahiyat camiasının çalışması sonucu İslam coğrafyasındaki karışıkların çözüm bulabileceğini anlatan Ekinci, şöyle devam etti:

"Bu amaçla Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciğini kurduk ve çeşitli komisyonlar oluşturduk. Türkiye'yi kuşatarak, her ilde derneğimizin temsilciliğini yapmak isteyen hocalarımızla irtibata geçtik. Bugünkü programda ise İlahiyat Fakültesinde görevli hocalar, akademisyenler, alimler ve Prof. Ali el-Karadağ ile toplandık. Bizim başımıza gelen tüm musibetlerin en önemli sebeplerinden birisi ilimden uzaklaşmaktır. İkincisi de birlik ve beraberliğimizi sağlayan etkenleri yok etmemizdir. Bu hususlarda boşluğu alimlerin dolduracağına inanıyoruz. Bilinçli insanlar ittifak ederler. Çok ciddi anlamda ümmetin ittifakı bozulmak isteniyor. Dahili ve harici mihrakların ülkemizde de aynı oyunları oynadığını biliyoruz. Türkiyemizin üzerinde çok ciddi oyunlar oynanıyor, parçalanması hedefleniyor. Binlerce yıldır kardeşçe yaşayan aileler dağıtılmak ve parçalanmak isteniyor. Ülkemizin üzerinde maalesef bazı şeytanca emeller, projeler uygulanmaya çalışılıyor. Derneğimiz, ümmetin birliğini sağlamak için her türlü adımları atmayı hedeflemektedir.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer de ümmetin sıkıntılarından siyasilerle değil, alimler sayesinde kurtulacağını söyledi.

Türkiye'deki müslümanların, ulema nezdinde bir dünya alimler birliği oluşturması gerektiğini hatırlatan Beşer, "Ümmetin kurtuluşu bu şekilde olacaktır. Bu toplantılarda çözüm önerilerinin yanısıra eleştiriler de olacaktır. Ama doğruyu bu şekilde bulacağız. Bu toplantılarda muvaffak olacağımız ve başaracağımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Toplantıda Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Nizar, eğitimci ve araştırmacı Ömer Faruk Korkmaz ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ay da konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Beşer Türkiye Ekinci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title