Haberler

Ülkeden kaçan Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani: Hayatımın en zor kararıydı, silahların susması için mecburdum

Güncelleme:

Taliban'ın 15 Ağustos itibarıyla başkent Kabil'i kuşatması sonrasında Afganistan'dan kaçan eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkeden ayrıldığı için Afgan halkından özür diledi. Ülkeyi terk etmenin hayatının en zor kararı olduğunu belirten Gani, silahların susması ve 6 milyon vatandaşın kurtulması için buna mecbur olduğunu belirtti.

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin yayımladığı açıklamada, ülkeyi terk ettiği için Afgan halkından özür diledi.

"KARARI GÜVENLİK GÖREVLİLERİN TAVSİYESİ ÜZERİNE ALDIM"

Ülkeyi terk etmenin 'hayatında aldığı en zor karar' olduğunu belirten Gani, "Ancak silahların susması, Kabil'i ve 6 milyon vatandaşı kurtarmanın tek yolu buydu" dedi. Gani ayrıca, bu kararı, güvenlik görevlilerinin tavsiyesi üzerine aldığını ifade etti.

Gani'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Afgan halkına, Taliban'ın beklenmedik bir şekilde şehre girmesinin ardından 15 Ağustos'ta Kabil'den aniden ayrıldığım için bir açıklama borçluyum. 1990'ların İç Savaşı sırasında şehrin yaşadığı aynı korkunç savaşı ortamının tekrar yaşanmaması için ülkeyi terk etmemi tavsiye eden saray güvenliğinin ısrarı üzerine ayrıldım."

KABİL KUŞATMASI SONRASI KAÇMIŞTI

Eşref Gani, 15 Ağutos'ta Taliban'ın başkent Kabil'i kuşatmasının ardından ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (7)

Emrah Şimşek:

Paralari ne yaptin peki

3
1
yanıtYanıtla
mehmet kaya:

Allah rızası için aşınızı olun, Bana bişey bize bişey olmaz demeyin, Olunca oluyor, Bende aşıya karşıydım,

2
2
yanıtYanıtla
faruk :

1) türk kökenli generalleri zorlala emekli edip, kendi eiemanları yerleştirip sonra orduyu talibana teslim etti. 2) ülkenin tüm paralarını yabancı uyruklu karısıyala kaçırdı. 3) 60 bin den fazla sivil ve askerin ölümesine neden oldu tüm dünya için tehdit olan terroris grubunu güçlendirmek için tüm ordu imkanlarını bi mermi atmadan teslim etti.... HALAAAA BU ADAMI IYI DIYIN VARSA KENDİ INSANLIĞINI SORGULASIN

2
1
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Kes lan dümbuk al taliban geldi senin zihniyetinle aynı hala türk bilmem nediyo adamlar afgan niye türk general olsunki. Hala faşist hala aynı cahilliktesiniz

yanıt1
yanıt2
Rahim :

Serefinle sehit olsaydin fare gibi kacacagina

0
1
yanıtYanıtla
Hasan SAKALLI:

Kac defa ilk kez konuştu

1
0
yanıtYanıtla
necip kose:

Erkekseniz isim isim aciklayin! İnsanları korkutmak için algı opr. yapmayın!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title