Haberler

Ukrayna İçişleri Bakanı: Kırım'ı Geri Almak İçin Ordu ve Polisi Hazırlıyoruz

Güncelleme:

Ukrayna İçişleri Bakanı, "Ukrayna yeni ordu ve yeni Ulusal Tugay üzerinde çalışıyor. Tüm bu kurumları yeniden oluşturduğumuzda, irademizi ortaya koyacağız ve Kırım bizim olacak." dedi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, "1+1" televizyonuna konuştu. Ukrayna İçişleri Bakanı, "Ukrayna yeni ordu ve yeni Ulusal Tugay üzerinde çalışıyor. Tüm bu kurumları yeniden oluşturduğumuzda, irademizi ortaya koyacağız ve Kırım bizim olacak." dedi.

"ORDU VE ULUSAL TUGAY'I HAZIRLIYORUZ"

Avakov, Rusya'ya bağlı Kırım Cumhuriyeti'ni geri almak için orduyu, polisi ve Ulusal Tugay'ı hazırladıklarını açıkladı.

"KENDİ İŞLERİNİZLE İLGİLENİN"

Avakov'u eleştiren Kırım Başsavcısı Poklonskaya, Kiev yönetimine kendi işleriyle ilgilenmelerini önerdi.

"KIRIM BİZİM OLACAK"

Avakov, "Yeni orduya, yeni Ulusal Tugay'a ve yeni polis teşkilatına ihtiyacımız var. Ukrayna devleti, bunlar üzerinde çalışıyor. Tüm bu kurumları yeniden oluşturduğumuzda, irademizi ortaya koyacağız ve Kırım bizim olacak. Bu konuda en ufak şüphem yok" iddiasında bulundu.

"BAŞKA ÜLKEYE AİT TOPRAKLARA GÖZ DİKMEYİN"

Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya ise, Kiev yönetimine kendi işleriyle ilgilenmelerini tavsiye etti. Avakov'un sözlerinin Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 208'inci maddesi kapsamında suç sayıldığını ifade eden Poklonskaya, Ukraynalı yöneticilere başka ülkeye ait topraklara göz dikmeme çağrısı yaptı.

"RUS ORDUSUNDAN NASIL KAÇACAKLARINI DÜŞÜNSÜNLER"

Avakov'a bir tepki de Sivastopol Valisi Sergey Menyaylo'dan geldi. Menyaylo, Ukrayna Ulusal Tugayı'nın Avakov'un sözleri üzerine düşünmek yerine olası bir çatışmada Rus askerlerinden nasıl kaçacaklarını düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: tr.sputniknews.com

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Arsen Avakov Ukrayna Kırım Kiev Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500

Yorumlar (49)

COP:

Gerçekleri görmek lazım bu gün abd bile rusyaya karşı çekiniyor rusyanın ukraynayı yerle bir etmesi sadece 3 gün sürer ukraynanın başındakilerin neye dayanarak böyle bir karar aldıklarını anlamak çok güç

13
33
yanıtYanıtla
GAMZE:

KIRIM HAKI REFERENDUM YAPTI VE RUSYA YI SECTI, OTUR YERINE UKRAYNA ABD GAZIYLA HAREKET ETME TOKADI YERSIN

22
20
yanıtYanıtla
sarper:

Off be kardeşim plan belli işte. Savaş çıkacak ve Gürcistan''ı, Ukrayna''yı, Türkiye''yi Rusya''nın üzerine salacaklar biz bu savaşla oyalanırken İsrail, Abd ve Rusya Ortadoğu''yu çoktan paylaşmış olacak. Rusya ve Abd Pyd''ye destek veriyorsa bilin ki BOP projesi konusunda anlaşmışlardır. Bu millet bazı kişiler uğruna hala putperestlik yapıyor ama öte yandan kuyumuz kazılıyor. Bu gerçekleri gördük gördük, göremedik geçmiş olsun!!!

37
2
yanıtYanıtla
idris:

ukranyaya destek vermiye haziriz

34
3
yanıtYanıtla
maras:

bunlar dopluca intiar edecekler rusya gurcistani 24 saat de teslimaldi 40 ulkeden olusan nata bile rusyadan cekiniyor

13
23
yanıtYanıtla
geredeli:

yürü be ukranyaa . . . helal sana

31
4
yanıtYanıtla
HAKAN YILMAZTÜRK:

RUSLARDAN İNTİKAMIMIZ KORKUNÇ OLCAK NEDE OLSA OSMANLI TORUNUYUZ.

31
3
yanıtYanıtla
can rusya:

yeni süpe mutefiginiz tc den mi cesaret aliniz demeki hayde buyrun alin alabiliyorsaniz

4
22
yanıtYanıtla
ahmet uyanıkkara:

kaşıntınız var belli.

10
14
yanıtYanıtla
YAV HE HE:

BUNLARI KIRIMI ALAYIM DERKEN TÜM UKRAYNAYI KAYBEDECEKLER :))) ULAN NE MALLAR VAR BU DÜNYADA :)))__-

8
16
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title