Haberler

Tuzla'da "köpüklü su" tedirginlik yarattı, numune alındı

Güncelleme:

Tuzla'da yanan fabrikanın olduğu bölgede yağış sonrası görülen köpüklü su endişe yarattı. Binadaki çalışmalarına devam eden belediye ekipleri inceleme yapmak üzere sudan örnek aldı.

İstanbul Tuzla'daki fabrika yangınının ardından yağan yağmur vatandaşları tedirgin etti. Fabrikada inceleme sürerken yola akan köpüklü suyu belediye ekipleri temizledi. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, Tuzla'da da etkili oldu. Yangının çıktığı fabrika çevresi ve yollarda ise sarı, beyaz köpükler görüldü.

Çevredekilerin ise kimyasal tedirginliğini artıran bu suların itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sırasında sıktığı köpük olduğu düşünülüyor.

Tuzla'da 'köpüklü su' tedirginlik yarattı, numune alındı

NUMUNE ALINDI

Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından yanan fabrikanın çevresindeki ağaç, araba ve yola akan sulardan incelemek üzere numuneler alındı. Beledile ekipleri ise yola akan köpüklü suları temizledi. Fabrikanın çevresi ise emniyet şeridi ile kontrol altına alınmış durumda.

Tuzla'da 'köpüklü su' tedirginlik yarattı, numune alındı

VATANDAŞ TEDİRGİN

Yangının çıktığı fabrikanın yakınında oturduğunu söyleyen Orhan Çağan endişelerini dile getirdi. Çağan, "Zehirlenme ihtimalimiz çok yüksek. Çocukları korudan dışarı çıkarmıyoruz. Okula gönderdik dışarı çıkmayın diye uyardık. Şu an işe tedirgin olarak gidiyorum. Biz de şaşkınız, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Baya kimyasal ve zehirli bir madde olduğu için çok tedirginiz. Ben fabrikanın bulunduğu mahallede oturuyorum. Yangın günü korkudan camları, pencereleri kapattık. Dışarı bile çıkamadık" diye konuştu.

Tuzla'da 'köpüklü su' tedirginlik yarattı, numune alındı

Öğrenci olan 18 yaşındaki Kader Acar ise yağan yağmurdan tedirgin olduğunu ifade ederek, "Mecbur olmasam dışarı çıkmazdım. Okula gitmek zorundayım. Haberlerde asit yağmurunu duyar duymaz çok tedirgin oldum. Geçmesini bekliyoruz. İnşallah hemen geçer" dedi.

Tuzla'da 'köpüklü su' tedirginlik yarattı, numune alındı

Tuzla'da 'köpüklü su' tedirginlik yarattı, numune alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuzla Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (4)

TUZLALI:

TUZLANIN TEK DERDİ BU DEĞİL Kİ, SENELERDİR SANAYİ BÖLGELERİNDEN GELEN YOĞUN KİMYASAL KOKULARI UYKUMUZDAN UYANDIRACAK KADAR ETKİLİ. Bİ ÇARE BULUNMUŞ DEĞİL. BU FABRİKANIN YANMASI DA ÜSTÜNE TUZ BİBER OLDU :(

6
0
yanıtYanıtla
Haklı:

Bende bursa kestelde oturuyorum aynı şeylerden bizde muzdaribiz.kaç kez şikayette bulunduk cimere yazdık netice yok.insan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı.bursadaki onkoloji hastanesinin çoğu hastası kestel gürsu ilçelerinden yazık değil mi!??

yanıt3
yanıt0
tırcı osman:

bi şey olmaz abi, verem kanser falan olursunuz, acile gidin tedavi olsanızda olmasanızda zaten 6 ay bi sene yaşarsınız abi, Tuzla çöplüğü civarında sigara yakın havaya uçsun bütün mikroplar ölsün abi, Halkalı çöplüğü civarına taşının sevdiklerinizle vedalaşın abi

1
1
yanıtYanıtla
Alemdar:

bu ülkede her şey olur Hudut namustur sözünü bitirip bir İzmir nüfusu kadar başıbozuk insanı Vatanına toprağına alan ülkede her şey olur valla Allah Türk milletine sabır versin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title