Haberler

Türkiye ve İran Beyazperdede Buluştu

Güncelleme:

Türkiye ile İran arasında imzalanan anlaşmayla Van'da çekimlerine başlanan Yarının Adı Başka isimli film, iki ülke sanatçılarını beyazperdede buluşturdu.

Türkiye ve İran "beyazperde"de buluştu- Türkiye ile İran arasında imzalanan anlaşmayla Van'da çekimlerine başlanan "Yarının Adı Başka" isimli film, iki ülke sanatçılarını beyazperdede buluşturdu- Vanlı yönetmen Delazy ile İranlı yönetmen Zadeh'in çekimlerini üstlendiği filmde Volkan Keskin, Zelal Dere, Fırat Tanış, Metin Keçeci ve Selahattin Taşdöğen rol alıyorVAN (AA) - ÖZKAN BİLGİN - Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyacak "Yarının Adı Başka" isimli sinema filminin çekimlerine Van'da başlandı.İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sanatsal ve kültürel ilişkilerin de geliştirilmesi adına bir süre önce Türkiye ve İran arasında ortak film yapımı anlaşması imzalandı.Bu kapsamda, hikayesi Vanlı yönetmen Mustafa Delazy'e, senaryosu ise İranlı yönetmen Moharram Zeinal Zadeh'e ait olan "Yarının Adı Başka" isimli film için Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'nde çekim platosu oluşturuldu.Yönetmenliğini Delazy ve Zadeh'in üstlendiği filmde Volkan Keskin, Zelal Dere, Fırat Tanış, Metin Keçeci ve Selahattin Taşdöğen gibi oyuncular rol alıyor.Bir çobanın hayatını anlatan ve çekimlerinin yaklaşık 45 gün sürmesi öngörülen film, 2015 yılında vizyona girecek.Yönetmen Delazy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film sektöründe benimsediği çizginin, İran sinemasının tarzı ile benzer özellikler taşıdığını belirtti.Delazy, Van Gölü Film Festivali'nde tanıştığı İranlı yönetmen Moharram Zeinal Zadeh ile çekimlerini üstlendikleri film sayesinde İran sinemasını Türkiye'ye taşıyacaklarını bildirerek, "Amacımız iki ülke arasındaki sanatsal ve kültürel faaliyetlere katkı sunmak. Bu vesileyle iki ülke sinemasındaki deneyimlerden faydalanmak istiyoruz" dedi.Kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle adından söz ettiren Van'ı, bu film ile ön plana çıkarmak istediklerini anlatan Delazy, filmin Türkiye ile İran arasındaki kültürel kaynaşmanın başlangıcı olacağını ifade etti.İranlı yönetmen Zadeh de filmin sonuçları bakımından iki ülke arasında çok güzel gelişmeler doğuracağına inandığını kaydetti.Filmin tüm sahnelerinin Van'da çekileceğini vurgulayan Zadeh, "Van, coğrafi yapısının güzelliği ile filmimize çok güzel sahneler oluşturuyor. Yaklaşık 30 gün sürmesini hedeflediğimiz çekimleri, işi aceleye getirmemek adına 45 güne çıkaracağız. Ben nerede iş yapmaya başlasam kendimi oralı hissediyorum. Şu anda kendimi bir Vanlı olarak görüyorum. Umarım bu film iki ülke adına hayırlara vesile olur" diye konuştu.Filmde rol alan oyunculardan Metin Keçeci ise bölgenin isminin kültürel etkinlikler ve sanatla duyulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve İran ortak yapımı bir filmde rol aldığı için mutlu olduğunu söyledi. - Filmin çekim sahnelerinden detay- Oyunculardan detay- Oyuncularla röportaj- Yönetmenlerle röportaj

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Keskin Metin Keçeci Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title