Haberler

Türkiye, Genç Büyükustalar Ülkesi Oldu"

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, kendinden emin, öz güvenli ve hırslı gençler sayesinde geleceğe daha emin adımlarla yürüdüklerini bildirdi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, kendinden emin, öz güvenli ve hırslı gençler sayesinde geleceğe daha emin adımlarla yürüdüklerini bildirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, Sırbistan'da düzenlenen Uluslararası Paracin Açık Satranç Turnuvası'nda hem şampiyon olan hem de büyükusta (GM) unvanı kazanan Cemil Can Ali Marandi'nin başarısı ile ilgili, Tulay ve Marandi'nin görüşlerine yer verildi.

Türk GM sayısının hızla artmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayan Tulay, Ali Marandi'yi tebrik ederek, " Türkiye, genç büyükustalar ülkesi oldu. Genç sporcularımızın azimlerine, hırslı mücadelelerine ve başarılarına tanık oldukça geleceğe daha da umutla bakıyoruz. Genç büyükustalarımızın başarısı ardı ardına geliyor. Vahap Şanal 19 yaşında, Batuhan Daştan 20 yaşında ve son olarak bize 12. GM sevincini yaşatan Cemil Can Ali Marandi 19 yaşında. Genç sporcuların üstün performans göstererek GM olmaları, Türk satrancının geleceği açısından çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Tulay, "Kendinden emin, öz güvenli ve hırslı gençlerimizin sayesinde geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. Büyükustalarımızın sayısı hızla artıyor. Bize çifte mutluluk ve gurur yaşatan Cemil Can Ali Marandi'ye teşekkür ediyorum. Türkiye son 5 yılda uluslararası alanda elde ettiği başarılarıyla dünya satranç otoritelerinin de dikkatini çekiyor." ifadelerini kullandı.

19 yaşında GM unvanını elde eden Cemil Can Ali Marandi ise satranç sporuna başladığı günden bu yana GM olmak için çalıştığını belirterek, "Büyükusta olmak uzun süredir çözmem gereken bir konuydu ve artık başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başta ailem, TSF'nin değerli üst düzey yönetimi, çalışanları, sponsorları, hocalarım ve büyükusta olma yolundaki başarımda emeği olan herkese koşulsuz destekleri için içtenlikle teşekkür ederim." şeklinde görüşlerini aktardı.

ABD'de Saint Louis Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde burslu okuyan 19 yaşındaki Ali Marandi, turnuvada son turda rakibi ile berabere kalarak üçüncü GM normunu elde etti ve Türkiye'nin 12. GM'si olmayı başardı.

Kaynak: AA / Spor

Cemil Can Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title