Haberler

Türk Telekom Lig A

Türk Telekom Lig A'da Mücadele Eden Eskişehirspor'da, Kulüp Başkanlığına Nebi Hatipoğlu Yeniden Seçildi.

Türk Telekom Lig A'da mücadele eden Eskişehirspor'da, kulüp başkanlığına Nebi Hatipoğlu yeniden seçildi.

370 üyesi bulunan Eskişehirspor Kulübü'nün Gar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen '44. Olağanüstü Genel Kurulu'nda, divan başkanlığını eski başkanlardan Zeki Ünal yaptı. Kongrede konuşan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Eskişehirspor camiasının büyük bir aile olduğunu belirterek, "Eskişehirspor, bulunması gereken yerde değil. Lig A, bizi tatmin etmiyor. Takımı layık olduğu Süper Lig'te görmemiz gerekiyor. Nefeslerimizi iyi ayarlamamız, lojistik desteğimizi iyi yapmamız, hedefi sonuna kadar kovalamak için o gücü kendimizde bulmamız lazım. Önümüzdeki sezon, Süper Lig kadar zorlu bir Lig A yaşayacağız. Kentin sinerjisini, enerjisini takımlarının arkasına koyan kentler kazanıyor. Yığınıkta hata yapmayalım ve futbol mücadelesinin sonuna kadar sıkıntı çekmeyelim. Hedefsiz Eskişehirspor'u kabul etmiyoruz. Eskişehirspor'un hedefi, her sezon şampiyonluk ve Süper Lig olmalıdır" dedi.

Eski kulüp yöneticilerinden Nihat Çuhadar da, başkan Nebi Hatipoğlu'nu eleştirerek, "Kulüpte iki başlılık oluştu. 2 futbol ve bir menajer için kulüp 1.5 milyon YTL borçlandırıldı. Hiç kimse kumdan kaleler yapmasın. Biz Eskişehirspor'u düşündüğümüz için, geleceğine zarar vermemek için liste çıkarmadık. Biz sözde değil, özde Eskişehirsporluyuz. Biz sizi Eskişehirspor marşıyla göreve getiririz, başarısız olursanız İzmir marşıyla geri göndeririz" diye konuştu.

Kongrenin ertelenmesini talep eden Eskişehirspor eski Kulüp Başkanı Halil Ünal ise, kulübün 5 milyon YTL borçlandırıldığını, transferlerde hata yapıldığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Nereden neyi kaçırıyoruz? Benim için Eskişehirspor'un meseleleri önemli. Gerekirse bu kongreyi erteleyelim. Ortak bir liste ortaya çıkaralım. Ben yarışacak takım istiyorum, küme düşecek değil. Neticede Eskişehirspor'un yol haritasını çizelim, acil eylem planını ortaya çıkaralım. Bu kulübü ortak akılcı modelde yönetmek lazım. Milletvekilliği bana nasip olursa, yine Eskişehirsporlu olacağıma namus ve şeref sözü veriyorum."

Eleştirilere sert tepki gösteren mevcut başkan Nebi Hatipoğlu da, 1 sene boyunca layıkıyla görev yaptıklarını ve verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydederek, "Biz takımı şampiyon yapacağız diye yola çıkmadık. Eskişehirspor, son zamanlarda en şeffaf dönemlerini yaşıyor. 2 milyon 127 bin lira borç devraldık. Bu bizim resmi bilançomuzdur. Tesis inşa eden müteahhidin bizi icraya verdiği kanıtlanırsa başkanlığı bırakırım. İçki masalarında bu konu konuşuluyor. Hanefi Demirkol Eskişehirspor tesislerini yapmış, ondan sonra bir tane çivi çakıldı mı? Ben yeni tesislerle bir vizyon açtım. Ben, eski borç, vergi ve SSK yapılanması ile tesis ve stadyuma 2 milyon 993 bin YTL harcadım. Ben borcu 1 milyon YTL düşürmüşüm. Hesap ortada. Ben bu kadar lafları hak etmedim. Ben ne milletvekili, ne de belediye başkanı olacağım. Benim gitmem isteniyorsa, ben giderim. A Ligi'ne yeni çıkmıştık, tecrübesizliğimiz, hatalarımız olabilir. Transferlerde yaptığımız hatalardan dolayı özür diliyorum, bir daha yapmayacağız. 19 kişilik yönetim kurulunu 31 kişiye çıkardık. Konuları kişiselleştirmeyelim. Bu kulübü siyasete alet etmeyelim. Ben sanayicim ve bu işi gönülden yapıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kongreye 10 dakika ara verildi. Bu arada, Vali Kadir Çalışıcı; Hatipoğlu ve Ünal ile bir süre baş başa görüştü. Daha sonra yeniden başlayan genel kurulda bir kez daha söz alan Çalışıcı, "Eskişehirspor ailesi içinde güzel güzel tartışmalar olacaktır. Eskişehirspor yönetiminin eleştirilere tahammül etmesi lazım. Onların da cevap hakkı vardır. İçimizden milletvekilleri, bakanlar çıkarsa, bu bize gurur, şeref verir" ifadelerini kullandı.

İkinci kez konuşan Halil Ünal ise, "Ben takımı şampiyon yapmış, efsane bir başkanım. Ama bananeciliğin sonu yok. Ben hainlik, hırsızlık yapmaya talip değilim. Milletvekilliği, belediye başkanlığı makamlarının aşağılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Az önce söylediklerim yanlış anlaşıldıysa, hepinizden özür diliyorum" dedi.

Daha sonra gerçekleştirilen seçimde, kongreye tek listeyle giren Nebi Hatipoğlu, oy çokluğuyla bir kez daha göreve getirildi. Yeni yönetim kuruluna, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Baro Başkanı Yusuf Yıldırım da girerken, tek bayan yönetici Jalen Yılmaz ise dikkati çekti.

Hatipoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Rıdvan Çakırgöz, Erdoğan Tekgöz, Murat Sürel, Veysel Koçak, İsmail Hakkı Sağır, Mesut Hoşcan, Sıtkı Öztürk, Doğan İlhan, Yüksel Pilgir, Ramazan Yanar, İsmail Hakkı Gül, Yusuf Yıldırım, Adnan Sagay, Ertuğrul Dindar, Cem Abacı, Mutlu Kırçıl, Zeynel Bal, Jalen Yılmaz, Ahmet Süzer, Saffet Çelen, Cemal Okan Yüksel, Adnan Gül, Çetin Dağlı, İsmail Tiftik, Hikmet Çetin, Sami Acar, Mehmet Arı, İrfan Topaloğlu, Mehmet Yücesan ve Metin Kalınoğlu."

(OÖ)

28.05.2007 18:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title