Haberler

Türk Kalp Vakfı-tmok Grip Aşısı Kampanyası... -Kampanya, Düzenlenen Toplantı ile Başladı

Türk Kalp Vakfı Tarafından Her Yıl Düzenlenen Grip Aşısı Kampanyası, Bu Yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (Tmok) İşbirliğiyle Başladı.

Türk Kalp Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Grip Aşısı Kampanyası, bu yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) işbirliğiyle başladı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen toplantı ile başlanılan kampanyanın ilk gününe, TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Aslan ve Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Tokatlı katıldı.

Bayatlı, böyle kampanyaların Türk Sporu'na büyük katkı sağlayacağını dile getirirken, Türk Kalp Vakfı Başkanı Yıldırımakın ise vakıf olarak halkın grip aşısı olmasını desteklediklerini ve bu nedenle her yıl kampanya düzenlediklerini belirterek, ''Aşı olma alışkanlığı dünyada her yıl artan oranla 17,5 milyon kişinin öldüğü, sporcuların hatta çocuklara kadar inen kalp krizi riskinin asgariye indirilmesi yolunda, insanlarımızı uyarma, bilinçlendirme, motive etme açısından da büyük önem taşımaktadır'' dedi.

Yıldırımakın, gribin ölümcül etkinliği konusunda eskilere dönerek bir hatırlatma yaparak, şunları söyledi:

''Grip geçmişte özellikle Asya kıtasında felaket derecesinde ölümlere yol açmıştır. 1918'de İspanyol gribi adı altında dünyada 20 milyonun üzerinde, 1957'de Asya gribi adıyla Amerika'da 69.800 kişi, 1968'de Hong-Kong'da 33.800 kişi hayatını kaybetmiştir.

Bu rakamlardan da şu sonuç çıkmaktadır. Grip tehlikeli ve ölümcül bir hastalıktır, her yıl dünya nüfusunun yüzde 10'u gribe yakalanmaktadır. Gripten doğan ölümlerin dışında hastalığın getirdiği zafiyet ve zaman kaybı, ülke ekonomilerini de etkilemektedir. En iyi korunma çaresi ise grip aşısıyla aşılanmak, sonucunda hiç hastalanmamak veya hafif atlatmaktır. Özellikle bu aylarda başlayarak, kış sezonu içinde grip en çok kalbi etkilemektedir. Türk Kalp Vakfı olarak tavsiyemiz, sloganımız, 'Grip aşısı olun, kalbinizi koruyun' dur.''

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Heyeti ve oyuncularının da davetli olmalarına rağmen katılmadığı toplantıya ilginin az olması dikkat çekerken, katılımcılar toplantı sonrasında grip aşısı oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title