Haberler

Tunus'ta Nahda Hareketi, Gannuşi'nin Pegasus casus yazılımıyla dinlenmesini kınadı

Güncelleme:

Tunus'taki Nahda Hareketi, İsrail merkezli "NSO Group" şirketinin ürettiği "Pegasus" casus yazılımı yoluyla Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'nin dinlenmesine tepki gösterdi.

Tunus'taki Nahda Hareketi, İsrail merkezli "Nso Group" şirketinin ürettiği "Pegasus" casus yazılımı yoluyla Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'nin dinlenmesine tepki gösterdi.

Nahda Hareketinin Basın Ofisi, Gannuşi'nin Pegasus casus yazılımıyla Suudi Arabistan'ın isteği doğrultusunda dinlendiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gannuşi'nin yabancı bir ülkeye ait yazılımla dinlenmesini kınayan hareket, olayı "Tunus devletine ve egemenliğine saldırı" olarak nitelendirdi.

Nahda Hareketi, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere Tunuslu yetkililere "iddiaları araştırma ve dışardan yapılan bu saldırıya karşı gereken resmi tutumu takınma" çağrısında bulundu.

Söz konusu durumun uluslararası hukukla bağdaşmadığı belirtilen açıklamada, olayın ulusal egemenlik ilkesini ihlal ettiği ve kardeş bir Arap ülkesine yönelik iddialardan derin endişe duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca "Tunus ve kardeş Arap ülkeleri arasındaki iyi ilişkilerin korunması ve ülkenin çıkar çatışmalarına konu edilmemesi" vurgulandı.

Gannuşi'nin Pegasus casus yazılımıyla dinlendiği iddiası

İngiltere merkezli haber sitesi Middle East Eye (MEE), dün İsrail merkezli NSO Group'a ait casus yazılım Pegasus aracılığıyla Gannuşi'nin iki telefonunun dinlendiği iddiasını gündeme getirmişti.

İddiaya göre, telefonu "gözetleme" cihazına dönüştürebilen bu casus yazılımla, kullanıcının bilgisi ve izni olmadan mikrofon, kamera, mesajlar, ses kayıtları ve rehber gibi çok sayıda uygulamaya erişim sağlanabiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

NSO Group Pegasus İsrail Tunus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title