Haberler

Tüfekle vurulmuş ve bıçaklanmış caretta carettalar bulundu

Antalya'daki Belek turizm bölgesindeki sahilde, 2 caretta carettanın tüfekle vurularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü bildirildi.

Antalya'daki Belek turizm bölgesindeki sahilde, 2 caretta carettanın tüfekle vurularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü bildirildi.

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı ve Hacette Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Ali Fuat Canpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belek'teki Boğazkent mevkisinde kumsalda bir hafta önce tüfekle vurularak öldürülen ve vücudunda saçma izleri olan caretta caretta bulduklarını söyledi.

Aynı bölgede bugün de yumuşak dokusu bıçaklanarak öldürülen caretta caretta bulduklarını dile getiren Canpolat, "Nasıl bir mantık anlamıyorum. Çok üzücü bir görüntü. İnsanlar bir hayvana nasıl ateş eder. Nesli tükenme tehlikesi olan hayvanlar bunlar." dedi.

Kumsala vuran kaplumbağaların öldürülmesinin üzücü bir durum olduğunu dile getiren Ali Fuat Canpolat, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda sahile daha çok ölü kaplumbağa vuruyordu ve ölüm nedenini anlamıyorduk. Ama yaklaşık bir hafta önce tüfekle öldürülmüş, bugün de bıçak saplanmış caretta caretta ölüsü bulduk. İnsanlar çıldırmış olmalı, ne alıp veremedikleri var? Artık doğayla barışalım. Belek bölgesi caretta carettaların yuvalama alanı ama bunun değerini bilmiyoruz. Bunu değer haline getirmek zorundayız. İnsanlar pelikanla turizm yapıyor, biz kaplumbağaların değerini neden bilmiyoruz? Turizm açısından da çok önemli hayvanlar."

Kaynak: AA / Güncel

Belek 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

yok:

Bunu yapanlar. Siz insanmısınız be?

25
0
yanıtYanıtla
Bey:

Bunu yapanlar hayvan bile olamaz

yanıt22
yanıt1
gerçekleri konuşan ülkücü:

artık burası türkiye arap islam cumhuriyeti, bu tarz olaylar yaşanması gayet normal. . . eğitimsizlik, cahillik, empati yoksunluğu, açlık, sefalet, uyuşturucu kullanımı had safhada. . . bu hastalıklı toplumdan da böyle olaylar beklenir

17
6
yanıtYanıtla
gerçek ülkücü:

senin ne haddine İslama dil uzatman İmansız

yanıt2
yanıt4
SIRADAN Bİ VATANDAŞ:

bu olayın islam ile alakası ne? saydığın bütün sıfatlar aslında senin yüzünden akıyor. ispanya da boğalar bıçaklanıp öldürülüyor. orası da ispanya islam cumhuriyeti mi? ne kadar saf ve cahilsin. . boş adamsın. .

yanıt3
yanıt2
ASD:

ALLAH AŞKINA BUNU DİNLE NASIL BAĞDAŞTIRDINIZ. ASIL CEHALET SİZİNKİ İSLAM HOŞGÖRÜ VE MERHAMET DİNİ.

yanıt0
yanıt0
Lütfen biraz akılcılık:

İslam diyince niye aklınız kitleniyor. yav hu biz müslümanız ve bunlar müslüman bir ülkede yaşanıyor. O da adını değiştirip yazmış. niye tek tip düşünüyorsunuz ki. insanın insana saygısı yok hayvana nasıl olsun ki. . .

yanıt0
yanıt0
Oozn:

Karaktersiz cahil dolu bu memleket yuh be

21
0
yanıtYanıtla
selahattin:

bunu yapanın Allah belasını mutlaka verecektir savunmasız zararsız bu hayvanlara kıyanlar sadist ruhlu iblis yaratıklardır ruhlarını şeytana satmış acınası zavallı ezikler kendi kanlarında bogulursunuz inşallah

19
0
yanıtYanıtla
Tim0135:

Valla doğruya doğru. Bu millet adam olmaz,ortaçağ değil ilk çağa doğru gidiyorlar,neolotik dönemdeki insanlar beyin olarak daha gelişmiş,vicdanen daha merhametliydi!

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title