Haberler

Tatlıses'e Saldırı Davasında Karar

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in 14 Mart 2011 tarihinde Maslak'ta uğradığı silahlı saldırıya ilişkin davada

mahkeme saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen Abdullah Uçmak'ı 36 buçuk yıl, tetikçisi Ersin Altun'u ise 30 yıl hapisle cezalandırdı.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Abdullah Uçmak'ında aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ve davanın 2 tutuksuz sanığı hazır bulundu. Duruşmada son sözü sorulan Abdullah Uçmak saldırının kendisi üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia ederek beraatını talep etti.

Bazı avukatların davanın çözüldüğü şeklinde beyanlarda bulunduğunu hatırlatan Uçmak "Bu dava nasıl çözüldü. Bir türlü buna açıklık getirilmedi. Herhalde bu olayı benim üzerime yıkarak çözdüler. Bu davanın başından beri komplo olduğunu söylüyorum. Birileri bu suçu işleyerek benim üzerime yıktı. İşlemediğim bir suçtan dolayı cezaevindeyim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

Duruşmada son sözü sorulan Nihat Şimşek ise Tatlıses'e silahlı saldırı davasın değil, PKK terör örgütüne üye olmak ve patlayıcı madde bulundurmaktan yargıladığını ifade etti.

"Kendimi her duruşmada savunmak zorunda kaldım" diyen Şimşek "Bu olay Kürt siyasal hareketine yıkılmak istenen bir komplodur. Yargılama sürecinde ortaya çıktı ki bu saldırı amatörce planlamış bir komplodur. Dosyadaki tüm deliller çökmüştür. Hukuken bizlerin bu olayla bir ilgili olmadığı anlaşılmıştır. Ben sadece örgütten ceza alsam bile, İbrahim Tatlıses'e saldırı suçundan ceza aldığım anlamına gelecektir. Bu suç benim üzerime yapışacaktır. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Son sözleri soruşan diğer sanıklar ise tahliyelerini ve haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından kararını açıklayan Mahkeme sanık Uçmak'ın "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak suçunu işlediğinin" sabit olmadığını belirterek beraatına karar verdi. Mahkeme Uçmak'ı

"silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 5 yıl,

mağdur Ahmet Taşçı'yı tehdit etmek suçundan 2 yıl 6 ay, müşteki Buket Çakıcı'yı kasıtla nitelikli yaralama suçundan 4 yıl, müşteki İbrahim Tatlıses'i nitelikli kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse ardından indirim yaparak 18 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan ise 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Uçmak toplamda 36 yıl 6 ay hapis cezası ile 40 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanıklar Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney ve Nazife Erdemir'in de "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından beraatına karar verdi. Sanıkların silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 2'şer yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme,

saldıra silahı çektiği belirtilen sanık Ersin Altun'u,

müşteki Buket Çakıcı'yı kasıtla nitelikli yaralama suçundan 4 yıl, müşteki İbrahim Tatlıses'i nitelikli kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse ardından indirim yaparak 18 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan ise 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Altun, toplamda 30 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırganların bulunduğu aracı kullandığı belirtilen Yunus Ayık da mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Ayık, müşteki Buket Çakıcı'yı kasıtla nitelikli yaralama suçundan 3 yıl 4 ay, müşteki İbrahim Tatlıses'i nitelikli kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse ardından indirim yaparak 15 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanık Murat Alagöz'ün de

müşteki İbrahim Tatlıses'e yönelik adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım ettiği suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra indirime giden mahkeme, cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme, tutuklu sanık avukat Ruhşen Mahmutoğlu hakkındaki azmettirme suçundan ise beraat kararı verdi. Mahkeme avukat Mahmutoğlu'nu, terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis ile cezalandırdı. Diğer 7 sanık hakkında da çeşitli oranlarda hapis cezaları veren mahkeme Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tatlıses Abdullah Uçmak Nihat Şimşek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title