Haberler

Tartışmaların odağındaki Prof. Ovalı: İlaç o kadar etkili ki, çok kısa sürede hastaların düzelmesini umut ediyoruz

Güncelleme:

Koronavirüs tedavisi için üzerinde çalıştıklarını ifade ettiği dornaz alfa ilacının diğer ülkelerde zaten kullanıldığı yönünde eleştirilere maruz kalan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Bu ilaç ile mucizevi sonuçlar elde ettik. İlaç o kadar etkili ki, çok kısa sürede hastaların düzelmesini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kovid-19'a karşı ekibiyle birlikte laboratuvarda çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kistik fibroziz denen hastalıkta yıllardır kullanılan "dornaz alfa" etken maddeli ilacın, koronavirüs tedavisinde laboratuvarda "mucizevi sonuçlar" gösterdiğini açıkladı. Laboratuvar çalışmalarında bu ilacın hastalığın akciğer üzerinde oluşturduğu zararı yok ederek hastaların nefes almalarını sağlayabileceğini belirten Ovalı, 23 Nisan'da "altın vuruş" dediği çalışmanın detaylarını paylaşacağını söyledi.

Daha önce yaptığı açıklamada ilacın ismini 23 Nisan'da duyuracağını söyleyen Ovalı, ilacın tarihini neden erken açıkladığıyla ilgili olarak "Kistik fibrozis hastalığında yıllardır kullanılan bir ilaç. Bu ilacı test ettik ve sonuçlar dramatik gelince 23 Nisan'ı beklemenin yazık olacağına karar verdim" diye konuştu.

"AŞI ÇIKACAK GÖRECEKSİNİZ"

İlacın etkisiyle ilgili detayları da paylaşan Ovalı, "Bu ilaç o zarı parçalıyor ve hasta nefes almaya başlıyor. Bağışıklığa, hastalığı yenmesi için süre sağlıyor. Öldürücü olan kısmı yok ettiğinizde zaten gerisini bağışıklık hallediyor. Bu laboratuvardan çıkan bir sonuç. Klinikte acil koduyla test edilmesi gerekiyor. Aşı da çıkacak göreceksiniz" dedi.

"ÇOK KISA SÜREDE HASTALARIN DÜZELMESİNİ UMUT EDİYORUZ"

Milliyet'ten Meltem Günay'ın haberine göre; çıkış noktasının kendilerinin yaptığı eski deneyler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ovalı, "Şimdi bu projeyi acil koduyla Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TUSEB) yüklüyoruz. Bu altın vuruşumuzdu, altın ürünümüz. İlaç o kadar etkili ki, çok kısa sürede hastaların düzelmesini umut ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

23 Nisan Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500

Yorumlar (22)

Koroglu:

Diger ulkelerde binlerce olu var demekki ozaman hicte etkili degil! Bizde suan birsuru coronayi atlatmis insan var yaslilar ozellikle. Bu salak doktor ercument neyin pesinde biz suan zaten dunyada ilk 3 teyiz tedavide!

7
8
yanıtYanıtla
sarı saltuk:

tedavide dünyada ilk 3 teyiz demişsiniz peki millet olarak inatçılıkta cahillikte aç gözlülükte kaçıncıyız ? bir türlü insanlarımızın kafasına girmiyor bu tehlikeli hastalık laf anlamıyorlar ne yapılırsa yapılsın

yanıt3
yanıt2
Erco:

Ercüment bey lütfen sağlık bakanımızı dinleyin ve açıklama yapmayın

13
2
yanıtYanıtla
Bskfdn:

Neden açıklama yapmasın neden ülkemizdeki herşey halktan gizli yapılıyor bazılarıda bundan memnun oluyor

yanıt6
yanıt14
Gözlem:

AŞI üreteceğini söyleyip FON''dan para aldı. Kapandı odasına, dışarı çıktığında elinde başkasının patentli ilacı vardı. Etkili veya değil. O şey senin malın değil. Nerede AŞI. ? Nerede YENİ BİR ŞEY. ? Yalanlar ülkesinde, yeni bir yalandan başka yeni bir şey yok. !

8
3
yanıtYanıtla
Reklam-Kobay:

Bir ilacın onay süreci ne belli. Burada insanlar kobay olarak kullanılsın deniyor. Teklif ettiği tedavi metodlarının hepsi de eskiden kullanılan metodlar. Yeni şeylerle gelin. Bir sürü adam birşeyler yazdın. Bu reklam neyin reklamı.

2
6
yanıtYanıtla
atilla iskender:

Bu herifin yaptığı Roche ''nin devasa paralar kazanmasına yönelik umut tacirliğinden başka birşey değil . . İlacın Ruhsat sahibi firma YAHUDİ KÖKENLİ Roche firması ve ilacın fiyatı yaklaşık 3000 TL. Millet bundan somut birşeyler beklerken bu zaten varolan bir ilacın mucize birşeymiş gibi propagandasını yapıyor. Bu muydu senin millete vereceğin müjde ?

5
3
yanıtYanıtla
adıbali:

Bu dediklerin doğruysa durum vahim.

yanıt0
yanıt0
bilge kaan:

güzel bir reklam filmi oldu. bu güne kadar daha etkili bir reklam filmi çekilmedi. var olan bir ilacı deneyerek yüksek fiyattan sosyal medya üzerinden pazarlama tekniği. gazteciler bile fark edemedi. hocanın reklam yöntemini. ilacın patenti yahudi firmasında. tüm dünya yahudilere çalışıyor. reklam çok iyi kurgulanmış. hocam sağlam bir ücret alsaydın bari. bu reklam filmi için 100. 000. 000 $ (yüz milyon dolar) almalıydın. reklam çok yerinde ve zamanında ve çok başarılı.

3
4
yanıtYanıtla
serifcan sucu:

başkasının patenti yada değil. adam o ilacın bu koronaya karşı etkili olduğunu saptamış. sevineceğimize ve ilacın halkımıza en ucuz nasıl ulaştıracağımızı tartışmak yerine, yok patenti şuna aitmiş, yok reklam yapıyormuş gibi anlamsız tepkiler. millet ağaçlardan ormanı göremiyor.

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title