Haberler

Takbaş Mahallesi Kartaltepe Camiinin Temeli Atıldı

Mersin’in Tarsus Belediyesi ve hayırsever iş adamı Osman Kaplan tarafından yaptırılan Takbaş Mahallesi’ndeki Kartaltepe Camii’nin temeli yoğun katılımla atıldı.

Mersin'in Tarsus Belediyesi ve hayırsever iş adamı Osman Kaplan tarafından yaptırılan Takbaş Mahallesi'ndeki Kartaltepe Camii'nin temeli yoğun katılımla atıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Takbaş Mahallesi Muhtarı Hamza Bozali, yapılan ve yapılacak hizmetler için teşekkür etti.

Caminin yapımına katkı veren hayırsever iş adamı Osman Kaplan da belediye ile birlikte mahallesine camii yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kaplan, "Mahallemizin bir cami ihtiyacı vardı. Başkanımızla bu konuyu görüştük. Sağolsun bize her konuda yardımcı oldu. Şahsım ve mahallemiz adına Şevket Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise Tarsus'a hizmet etme yolunda gece gündüz yorulmadan çalıştıklarını söyledi.

Başkan Can, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 33 hizmeti siz değerli vatandaşlarımızla birlikte açmanın mutluluğunu yaşadık. 2 camimizin inşaatını bitirip, ibadete açtık. Bu camiler Kemalpaşa ve Adalet camileri. Şu anda Ergenekon, Anıt, Barbaros, Akşemsettin, 4 camimizin daha inşaatı devam ediyor. 10 gün önce bir cami inşaatımızın daha temelini Kavaklı mahallemizde attık. Bugünde burada Takbaş Mahallesi Kartaltepe caminin temelini atıyoruz. İş adamımız Osman Kaplan bizleri ziyaret etti. Takbaş, 'benim doğduğum, büyüdüğüm yer, burada bir cami yapmak istiyorum' dedi. Biz de kendisinin gözünde bu isteği ve heyecanı gördük. Proje çalışmasını yaptık. Çok şükür bu aşamaya geldik. Bu caminin tamamına yakın kısmı Osman bey tarafından yaptırılıyor. Mustafa Kaplan bey de 50 bin TL de projeye katkıda bulunacak. Diğer yandan köylerimize cami yapılacaksa projeyi çizdiririz, kazısını yaptırır, betonunu veririz demiştik. Böğrüeğri ve Kenzin'de proje, beton ve kazı bizden. Tarsuslu vatandaşlarımız ne isterse elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Şu anda 129 köyün 55 inin parkesi bitti. Yıl sonuna kadar hepsinin parkesi ve parkı bitecek. Elektrik üretmeye başladık. Otelin temelini yakında atıyoruz. Gösteri merkezi inşaatımızın çoğu bitti. Cephe kaplama işleri kaldı. Bunların haricinde pazar yeri ihalelerini yaptık. Bu yılın sonunda 3 değişik mahallemizde Pazar yerlerini bitirmiş olacağız. Kentsel dönüşüm sürecimiz başladı. 5 değişik mahallede halı saha inşaatlarımız devam ediyor. Çay bahçesi inşaatlarımız bu yılın içerisinde başlayacak. Berdan projemiz son noktaya geldi. Lokantalar ihalede. Toplu konut projesinde mimarımız uygulama projesini bitirdi. Tarsus'ta ev'lenmeyek kimse kalmayacak demiştim. Bu yolda hızla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Can, Tarsus'ta kimsenin burnunun kanamaması, huzur ve kardeşliğin bozulmaması için mücadele ettiklerine vurgu yaparak "Hizmetler bugün olmazsa yarın mutlaka yapılır. Ama huzurumuz bozulursa düzeltmek çok zor olur. Allah'a şükürler olsun ki bana doğup büyüdüğüm bu topraklara hizmet etme şansı verdi. Ben ve takım arkadaşlarım Tarsus'a hizmet yolunda gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Son olarak söz alan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, "Camilerimiz birlik ve beraberliğimizin en temel unsurlarındandır. Ezanlarımız da buna şahittir. Takbaş Mahallesi Kartaltepe Camimizi inşallah bir sene sonra açılışını gerçekleştiririz. Emeği geçen herkese ve katkıda bulunanlara şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. Tarsus'umuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tören sonunda hayırsever iş adamı Osman Kaplan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'a çiçek takdim etti. Ayrıca tören sırasında yapılacak olan camiye 28 bin TL bağışta bulunacağını açıklayan hayırsever Hülya Dalgıç'a Başkan Can çiçek verdi. Programın sonunda Başkan Can mahalle çocuklarına hediyeler vererek sevindirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Kaplan Şevket Can Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title