Haberler

"Beni taciz etti" deyip başına odunla vurup öldürdü, cesedi de tavana astı

Güncelleme:

Uyuduğu sırada odasına gelip, kendisine tacizde bulunduğunu iddia ettiği amcasını başına odunla vurarak öldürdükten sonra cesedini tavana asan genç kadın hakim karşısına çıktı. Genç kadın, "Kendimi korumak istedim. Amcamın başına vurdum gitmedi. İkinci kez vurdum gitmedi. Üçüncü kez vurmak zorunda kaldım" dedi.

Konya'da uyuduğu sırada odasına gelip, kendisine tacizde bulunduğunu iddia ettiği amcası Ali Kalburcu'yu (38) başına odunla vurarak öldürdükten sonra cesedini tavana asarak, intihar izlenimi verdiği öne sürülen Fadimana K.'nin (22) yargılanmasına başlandı. 'Kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Fadimana K., "Kendimi korumak için bu eylemi gerçekleştirdim. Amcamın başına vurdum gitmedi. İkinci kez vurdum gitmedi. Üçüncü kez vurmak zorunda kaldım. Öldürmek gibi bir kastım yoktu" dedi.

Olay, geçen yıl Aralık ayında merkez Karatay ilçesi Hacısadık Mahallesi Şairbaki Sokak'ta bulunan tek katlı müstakil evde meydana geldi. Olay tarihinden 2 yıl önce cezaevinden çıkan Ali Kalburcu, işsiz olması nedeniyle bir süre kardeşlerinin yanında kaldı. Olaydan 3 ay önce de 1,5 yıldır cezaevinde bulunan ve soyadını mahkeme kararıyla değiştiren ağabeyi Mesut K.'nin eşi ile 2 kızının yaşadığı evine yerleşti. İddiaya göre amca olay gecesi alkollü halde eve gelerek, taşkınlık yaptı. Yengesi E.K. ile yeğenleri Fadimana K. ve K.K. tarafından sakinleştirilen Kalburcu, odasına yatırıldı. Sabaha karşı uyanan Kalburcu, yengesi ile yeğenlerinin yattığı odaya girdi. İddiaya göre yeğeni Fadimana K.'nin üzerine yattı. Amcasını üzerinden itmeye çalışan ancak başarılı olamayan Fadimana K., odada bulunan odunu eline alıp, Kalburcu'nun başına vurdu. Başına aldığı darbe nedeniyle yere yığılan Ali Kalburcu'yu anne ve kızları, bayıldığını düşünüp, yatağına yatırdı. Bir süre sonra nefesini ve nabzını kontrol ettikleri amcanın öldüğü fark edildi. Bunun üzerine Fadimana K., annesi ve kardeşinin yardımıyla Ali Kalburcu'yu boynuna sardığı kablo ile tavana asıp, olaya intihar görüntüsü verdi. Ardından sokağa çıkıp "Ali amcam kendini astı" diye bağırarak, yardım istedi.

GERÇEK OTOPSİDE ORTAYA ÇIKTI

İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri Ali Kalburcu'nun öldüğü tespit etti. Yapılan otopside, Ali Kalburcu'nun başına sert bir cisim ile vurulduğu ve beyin kanaması geçirerek, öldüğü ortaya çıktı. Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Fadimana K. ile annesi ve kız kardeşini gözaltına aldı. Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Fadimana K., "Amcam eve sarhoş geldi. Taşkınlık çıkardı. Amcamı sakinleştirip, odasına yatırdık. Odamıza geçip, uyuduk. Bir süre sonra amcam odamıza girerek, üzerime yattı. İtmeye çalıştım ancak itemedim. Amcam koluma dokunur gibi oldu. Odadaki odunla kafasına vurdum. Bayıldığını zannedip, yatağına yatırdık. Kımıldamayınca nabzını ve nefesini kontrol ettik. Öldüğünü anlayınca intihar görüntüsü verdik. Sonra da polisi aradık. Suç aleti odunu yaktık. Pişmanım" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından anne ve 2 kızı adliyeye sevk edildi. Anne savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 2 kardeşten Fadimana K. tutuklandı. Kız kardeşi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

'KENDİMİ KORUMAK İÇİN YAPTIM'

Tutuklu sanık Fadimana K. ile tutuksuz sanıklar E.K. ve K.K.'nin Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. Savunmasında olayı kendisini korumak için yaptığını ileri süren Fadimana K. şunları söyledi:

"Kardeşim, yaşı küçük olduğu için ve beni korumak için suçu üzerine aldı. Ben kendimi korumak için bu eylemi gerçekleştirdim. Amcamın başına vurdum, gitmedi. İkinci kez vurdum gitmedi. Üçüncü kez vurmak zorunda kaldım. Öldürmek gibi bir kastım yoktu."

'ASMA FİKRİ BİR ANDA AKLIMIZA GELDİ'

Tutuksuz yargılanan anne ise Ali Kalburcu'yu asma fikrininin bir anda akıllarına geldiğini söyleyerek, "Olay saatinde uyumuyordum. Ali Kalburcu kızım Fadimana'ya saldırdı. Kızım da kendisini korumak için vurdu. Kızım çaresiz olduğunu için bu olay meydana geldi" diye konuştu. Ali Kalburcu'nun yakınlarının şikayetçi olduğu duruşma ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Konya 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

Adınızı Yazın:

bunlar nasıl yaşam biçimleri. Eşi hapiste olan yetişkin 2 kızı olan bir kadının kaynıyla aynı evde yaşaması zaten anormal. . . . Allah doğru yoldan ayırmasın. . . .

43
0
yanıtYanıtla
M / Ü:

İçki tüm kötülüklerin anasıdır. Azan bulur belasını. ne diyelim. Hak etmiş. . .

17
0
yanıtYanıtla
Haydar Haydar:

Aynen. . . . . içki içenden uzuk duralım, belayı uzakta tutalım. Bu nedenle ölenin o evde kalması çok yanlış. Ne müslümanlığa sığar ne de bizim örfümüze. . . .

yanıt1
yanıt0
@Darth _V12:

bence kadın yalan söylüyor hadi vurdun öldü tavana nasıl tek başına astın başka bir şeyler olma ihtimali yüksek otopsi vs beklenmeli

3
11
yanıtYanıtla
@darth_v12 cevap:

annesi ve kız kardeşinin yardımı ile astığın söylemiş yazıda yazıyor okumamı yok kavramamı

yanıt20
yanıt0
misafir:

yanlış yere vurmuşsun başka yere vuracaktın ki bida hareketleniyo mu

12
0
yanıtYanıtla
Buralcan:

yatağının yanında orman mı vardı odunu nereden buldun ikincisi tek başına nasıl asabildin inandırıcı değil

4
7
yanıtYanıtla
ayşenur:

tek basına asmamıs ki yardım etmişler okumuyo musun

yanıt3
yanıt0
kursad:

banada inandirici gelmedi olaya sadece bayan oldu için bakmayin belki olay farklı olabilir daha dorusu bizim adalet sistemi olaya bakmaz ölen erkek deyip bayanın canı saolsun der geçer . . . bayanlara karsı çok inceler kendileri erkeklere karsı degiller. . herzaman bayan haklı. . onlar için

8
3
yanıtYanıtla
vanli:

belkide olay başkadir

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title