Haberler

Suriyeli Müzik Dehası" İspanya'daki Yarışmada Birinci Oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası sanatçısı Suriyeli Tambi Asaad Cimuk, İspanya'nın Tenerife Adası'nda yapılan müzik yarışmasında birinciliği kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası sanatçısı Suriyeli Tambi Asaad Cimuk, İspanya'nın Tenerife Adası'nda yapılan müzik yarışmasında birinciliği kazandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Ekim-2 Kasım'da Tenerife'de gerçekleştirilen yarışmada birinci olan Cimuk, Türk vatandaşlığına geçtiği 2014 yılı aralık ayından bu yana Almanya, İsveç, Bulgaristan'da elde ettiği derecelere bir yenisini ekleyip 2017'de gitmeyi planladığı New York Konservatuarı hayaline bir adım daha yaklaştı.

Akademix Güzel Sanatlar Piyano Bölüm Başkanı ve Cimuk'un piyano öğretmeni Elena Çekiç, onun için uyguladıkları özel eğitim programının sonuçlarını çok iyi bir şekilde aldıklarını belirterek, "Tambi daha şimdiden dünya müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı ama yetmez, en iyi olmak yolunda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Cimuk'un direktörlüğünü yapan Rüstem Avcı ise "Keşke dünyada bu tür başarılarla anılıyor olsak. Tambi bu yıl bize dördüncü sevinci yaşattı. Her gittiği yerde bütün dikkatleri üstüne toplayan Tambi adeta tanıtım elçimiz gibi ilgi görüyor. Başarılarımıza yenilerini eklemek için çalışmalarımızı daha da kapsamlı olarak sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Tambi Asaad Cimuk ise sevincini, "İspanya en zor etaplardan biriydi. Biraz fazla heyecan vardı ama gerekeni yaptığımı düşünüyorum" sözüyle ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Tambi Asaad Cimuk Almanya İspanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title