Haberler

Suriye'deki Savaş Suçu Belgeleri

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman: "Suriye'deki olaylar hakikaten dehşet verici. Hele hele son günlerde yayınlanan fotoğraflar bir vahşetin olduğunun delilidir"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, " Suriye'deki olaylar hakikaten dehşet verici. Hele hele son günlerde yayınlanan fotoğraflar bir vahşetin olduğunun delilidir" dedi.

Yalman, Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğrafların yayınlanmasıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki olayları başlangıcından itibaren incelemek, sonucu da ona göre değerlendirmek gerektiğini belirten Yalman, Saadet Partisi olarak olayların başından bu tarafa; "Uluslararası mahfillerin bir hedefi var. İsrail'in çevresi boşaltılıyor, İsrail'in karşısında durabilecek güçlü İslam ülkesi bırakılmayacak" dediklerini ifade etti.

"Üzülerek söyleyelim; durum maalesef bizim dediğimiz noktaya geldi" diyen Yalman, şunları kaydetti:

"Peki bu vahşetin neticesinde ortaya çıkan durum ne? Esed, varil bombaları atıyor. İnsanları öldürüyor, işkenceler yapıyor. Ama burada meydana gelen ölümler tek taraflı değil bunu da bilmemiz lazım. Suriye'de inisiyatif sadece Beşar Esed'in elinde değil. Kontrol Esed'in elinden çıkmış durumda. Çünkü uluslararası bütün ajanlar, istihbarat örgütleri burada. Dolayısıyla burada katliamın bir kısmını da Suriye'nin tamamen İsrail'in karşısında çökmesini isteyen Batılı devletlerin, Rusya'nın, Amerika'nın ve İsrail'in istihbarat ajanlarının olduğunu da bilmek lazım. Suriye'de geri dönüşü olmayan bir yola girilmiş durumda. İnsan olarak, Müslüman olarak zulmü ve işkenceyi şiddetle telin ediyoruz."

"Dünya dehşete düştü"

Yalman, kimden ve nereden gelirse gelsin, hangi inanç, kültür ve ırktan olursa olsun, her türlü zulmün ve şiddetin karşısında olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin zamanında Suriye konusundaki duruşunun yanlış olduğunu savunan Yalman, şöyle devam etti:

"Şu anda Suriye'de herkes birbiriyle çarpışıyor. Amerika'nın İsrail'in ve Batı'nın istediği oldu. Suriye'deki olaylar hakikaten dehşet verici. Hele hele son günlerde yayınlanan fotoğraflar bir vahşetin olduğunun delilidir. O resimleri gördükçe içimiz kan ağlıyor. Dünya hayretler içerisinde, dehşete düşmüş durumda... Katledilen Müslüman oluyor. Zulmün insaniliği olmaz. İslama göre de insan olarak da zulüm insanlık dışıdır. Beşar Esed'in gitmesini, yeni yönetim oluşmasını, İslami hassasiyet olan camianın bir araya gelerek, bir yönetim oluşturmasını canı gönülden istiyoruz." - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Lütfi Yalman Beşşar Esed Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title