Haberler

Stk'lara Kadın Hakları Eğitimi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği’ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği (EURODER) tarafından uygulanmakta olan Kadın Hakları isimli proje faaliyetleri kapsamında Adana’daki kadın dernekleri bilgilendirildi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği'ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği (EURODER) tarafından uygulanmakta olan Kadın Hakları isimli proje faaliyetleri kapsamında Adana'daki kadın dernekleri bilgilendirildi.

Proje kapsamında Adana'da kadınlarla ilgili çalışan 22 STK yöneticisine kadın hakları ve toplumsal cinsiyet konularında ülkemizdeki son gelişmeler, mevcut kanunlar ışığında aktarıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren proje koordinatörü Feride Demir, projede uygulanan çalışmalar ile Adana'nın Yüreğir ilçesinde Avrupa Birliği siyasi kriterleri çerçevesinde yerel yönetim destekli insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarının geliştirilmekte olduğunu, bu kapsamda Yüreğir Belediyesi'nin kültür evlerinde düzenli seminerler ve faaliyetler ile önder ve girişken nitelikli en az bin kadına ve 500 erkeğe insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler verilerek toplumsal cinsiyet perspektifinin güçlendirileceğini söyledi.

Demir, ayrıca proje kapsamında Adana'da kadınlarla ilgili çalışan dernek yöneticilerinin kadın hakları ve toplumsal cinsiyet çalışmaları konusunda bilgilendirildiğini ifade etti.

Projenin bundan sonraki sürecinde Yüreğir Belediyesi kültür evlerinde kadınlara, erkeklere ve STK'lara kadın hakları ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler verileceğini belirten Demir, "lerleyen süreçte Avusturya'dan gelecek uzmanların da katılımları ile gerçekleştirilecek eğitimler sayesinde Adana'da insanların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında bilgi ve kapasiteleri geliştirilmeye çalışılacak" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Feride Demir Yüreğir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title