Haberler

Sri Lanka'da eski Başbakan Mahinda Rajapaksa güvenlik gerekçesiyle deniz üssüne götürüldü

Güncelleme:

Hükümet karşıtı protestoların şiddetini artırdığı Sri Lanka'da eski Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın güvenlik gerekçesiyle Trincomalee Deniz Üssü'ne götürüldüğü belirtildi.

Hükümet karşıtı protestoların şiddetini artırdığı Sri Lanka'da eski Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın güvenlik gerekçesiyle Trincomalee Deniz Üssü'ne götürüldüğü belirtildi.

BBC'deki ve ülke basınındaki haberlere göre, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, bu hafta içinde yeni başbakan ve bakanların atamasını yapacağını belirtti.

Eski Başbakan Mahinda Rajapaksa ve ailesinin güvenlik gerekçesiyle Trincomalee Deniz Üssü'nde kaldığı haberini alan protestocular üssün önünde toplandı.

Göstericiler, otobüslerin yanı sıra Rajapaksa ailesi ve diğer siyasilere ait mülklere zarar verdi. Başkent Kolombo ve çevresindeki dükkanların yanı sıra eski Başbakan Rajapaksa'nın oğluna ait bir tatil köyü de ateşe verildi.

Başkent Kolombo'da sokaklara zırhlı araçlar ve birlikler konuşlandırıldı.

Sri Lanka'daki olaylar

Tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya olan Sri Lanka'da halk elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Sri Lanka'da 9 Mayıs'ta Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etmişti.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

Ülke çapına yayılan protestolarda şu ana kadar aralarında iktidar partisi milletvekili ve 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 250 kişi yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahinda Rajapaksa Sri Lanka Hükümet Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title