Haberler

Terim'in Yeni Prensi 'Rüzgarın Oğlu'

İzmir'in son dönemdeki yetiştirdiği en yetenekli isimlerin başında gelen Gökoğlan 5 Haziran 1989 yılında dünyaya geldi.

SPORX ARAŞTIRMA- Türkiye'nin ilk futbol kulübü Levantenler tarafından kurulduğu İzmir'in son dönemdeki yetiştirdiği en yetenekli isimlerin başında gelen Yiğit İsmail Gökoğlan 5 Haziran 1989 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşta annesi ve babası ayrılan Yiğit hayatını babasının yanında yaşamaya başladı. Her futbol aşığı çocuk gibi ayağından top düşmeyen Yiğit'in kariyeri yeşil sahalarda değil, atletizm pistlerinde doğdu.

22 yaşındaki kanat oyuncusu spora 100 metre koşucusu olarak başladı ve ardından hocasının yönlendirmesiyle futbola kaydı. Sahalardaki süratini de atletizm geçmişine borçlu. 9 yaşında girdiği Göztepe altyapısından 14 yaşında ayrıldığında o gün attığı imzayı hayatının dönüm noktası olarak görüyor. Manisaspor altyapısına transfer olduğunda hayatında ilk defa çim sahada futbol oynama şansı elde ettiğini söyleyen Yiğit, Göztepe günlerinin İzmir ekibinin en zor dönemlerine denk geldiği için bir yandan futbol oynarken bir yandan da karın tokluğuna bakkalda çalışmak zorunda kaldığını da gururla dile getiriyor.

HAKAN ŞAPÇI VE ŞADAN KIRANLAR

Göztepe altyapısındayken onu keşfedip Manisaspor kapılarını açan isim o dönemki teknik direktör Ersun Yanal'ın yardımcısı Hakan Şapçı'ydı. Şapçı için "Manisaspor'a geldiğimde büyük aşama kaydetmemin arkasındaki isim Hakan Şapçı'dır." diyen Yiğit'in futbol hayatında önemli yer etmiş isimlerden diğeri de Şadan Kıranlar:

"Göztepe'deki altyapı hocam Şadan Kıranlar'ın üzerimdeki emeği büyük. 1.5 yıl kadar atletizm yapmıştım. Hem okul hem de Çimentaş takımında koşuyordum. Futbola geçiş yaptığımda bana tüm temel bilgileri veren Şadan Hocaydı."

15 yaşına girdiğinde Manisaspor'a transfer olmuş, bir sene sonra da henüz 16 yaşında iken Ersun Yanal tarafından A Takım'a çıkarılmıştı. "Altyapıdaki antrenörlerin çok methetti. Seni kendini geliştirmen için buraya aldım" diyerek Yiğit'i A Takım'a alan Ersun Yanal ligde ise henüz forma şansı vermiyordu. Ta ki 18 yaşını bitirmesinden üç ay sonra Giray Bulak yönetimindeki Manisaspor, Galatasaray ile karşılaşıncaya kadar.

İLK MAÇI G.SARAY'A KARŞI...

2011/12 sezonunun ikinci yarısından itibaren sarı-kırmızılı formayı giyecek olan Yiğit Gökoğlan, 2 Eylül 2007 tarihinde Manisa'da oynanan ve 2-2 biten Galatasaray karşılaşmasına ilk kez bir Süper Lig maçına çıktı. Karşılaşmanın 72. dakikasında karşılaşmada 2-1 geride olan Manisaspor adına Uğur İnceman'ın yerine oyuna giren Yiğit üç dakika sonra Selçuk İnan'ın golüyle sevince boğuldu. Ancak sevinci kendi adına kısa sürdü çünkü golün sahibi Selçuk 85'te ikinci sarıdan kırmızı görünce oyundan çıkmak zorunda kaldı.

"Süper Lig'deki ilk maçımdı. Galatasaray'la oynuyorduk. Ben o gün oynamayı beklemiyordum. 72. dakikada oyuna girdim. Holosko, Rafael ve benim yer aldığım bir hücum üçlüsü oluştu. 2-2'lik skoru yakalamıştık. Selçuk İnan kırmızı kart görünce kenardan 3 numara kaldırıldı. Filmlerde olur ya hani, kötü anlarda ağır ağır her yer bulanıklaşır. Bana da öyle geldi. Sanki tribünler üzerime çöküyordu. Taraftarlar alkışlayıp moral vermeye çalıştı. Sonra Giray Bulak Hocam bu değişikliğin gerekli olduğunu, takım 10 kişi kalınca hücum bölgesinden bir oyuncuyu kenara almak zorunda kaldığını anlattı. Sonuçta haklıydı ama benim açımdan bakıldığında da gerçekten bir oyuncunun yaşayabileceği en kötü durumdu."

HAKAN BALTA, SELÇUK İNAN, UFUK CEYLAN

Sezon başından bu yana Galatasaray'ın transfer gündeminde olan genç oyuncu dikkat çeken süratinin yanısıra topla beraber yumuşak tekniği ile de görenleri kendisine hayran bırakıyor. Örnek aldığı oyuncuları Cristiano Ronaldo, Robinho ve Arda Turan olarak gösteren Yiğit haftada iki gün İngilizce dersi aldığını, vücudunu geliştirmek için özel çalışmalar yaptığını ve özellikle uyku ile beslenmesine çok dikkat ettiğini dile getiren Yiğit'in en büyük tutkusu Go-kart pistinde yarışmak.

Yiğit'in Galatasaray'a alışması da çok zaman almayacaktır. Hakan Balta, Selçuk İnan, Ufuk Ceylan ile beraber Manisaspor'da futbol oynadı. Genç oyuncu ayrıca A Takım'a yükseldiği sezon, Arda Turan'la beraber antrenmanlara çıkmıştı.

RAKAMLARLA YİĞİT GÖKOĞLAN

İlk kez A Takıma çıktığında 3 numaralı formayı giyiyordu. Ardından Manisa'nın plakası olan 45'i seçti. Bu sezon ise kendisini örnek aldığı Ronaldo gibi 7 numara ile izledik.

*2007 yılından bu yana Manisaspor formasını terletiyor. Geçtiğimiz sezon 28 karşılaşmada forma giydi. Bunların 10 tanesine ilk 11'de başlarken 18 kez de kulübeden oyuna dahil oldu. Bu sezonun ilk yarısında ise 16 kez Manisaspor formasi ile sahaya çıktı. Sadece üç karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken bir kez de 90 dakikayı kulübüde tamamladı.

*Siyah-beyazlı takım adına beş senede toplam altı gol attı. 10 kez sarı kart gören genç oyuncu ilk kırmızı kartını ise ilk yarıda oynanan Ankaragücü maçında gördü. 56. dakikada dahil olduğu oyunun 61. dakikasında takımının ikinci golüne imza attı. Hararetini atamayan oyuncu 62'de ilk, 64'te de ikinci sarı kartını görerek oyunda kaldığı dokuz dakika içinde bir gol bir de kırmızı kart görerek maça damgasını vurdu.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Yiğit İsmail Gökoğlan Manisaspor İzmir Spor Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title