Haberler

    Neymar, Brezilya'yı Ateşledi: 3-1

    Güncelleme:

    FIFA 2014 Dünya Kupasına ev sahipliği yapan Brezilya, turnuvanın ilk maçında Hırvatistan'ı Neymar ve Oscar'ın muhteşem oyunuyla devirdi.

    2014 Brezilya Dünya Kupası büyük bir görsel şölen ile başladı. Maç öncesinde yapılan gösteriler tüm futbolseverlerin iştahını açtı. Brezilyalı futbolcuların milli marşlarını #39;İsviçre maçı öncesindeki Alpay Özalan #39; gibi söylemeleri ve Julio Cesar #39;ın marşı söylerken göz yaşlarına boğulması da bu turnuvanın duygusal yönünün ne kadar muazzam olduğunu kanıtlarcasına görüntüler oluşturdu.

    Karşılaşmanın ilk 15 dakikasına Hırvatistan çok daha iyi başladı. Marcelo #39;nun kendi kalesine attığı gol ile Avrupa temsilcisi maçın 11. dakikasında 0-1 öne geçti. Ancak Brezilya ilk devrenin geri kalan 30 dakikasında adeta tek kale futbol oynadı ve Güney Amerika büyüsünü ortaya koydu. Neymar #39;ın sol çaprazdan sağ alt köşeye çektiği şutun ardından gelen gol skora dengeyi getirdi, ancak Sambacılar kurdukları yoğun baskıya rağmen ilk devrede öne geçemediler. İkinci yarıda ise Neymar penaltıldan attığı gol ile skoru 2-1 #39;e getirirken Oscar da 90+1 #39;de attığı akıl dolu gol ile maça noktayı koydu.

    SAMBACILAR BAŞTA UYANAMADI

    Brezilya, ilk 15 dakikalık sürede kendi kalesine attığı golün dışında Rakitic, Modric ve Olic üçlüsü karşısında oldukça dağınık bir savunma ortaya koydu, rakibine fırsatlar sundu. İlk devrede geride kalan 30 dakika boyunca ise nefis paslaşmalar ve Sambacılar #39;dan alışık olduğumuz tarzda çalımlarla kaleye giden ev sahibi, Pletikosa engelini sadece bir defa aşabilse de ikinci yarı için umut verdi. Brezilya #39;da özellikle Oscar ve Dani Alves #39;in istekli oyunu Dünya Kupası #39;nın tadını şimdiden damaklarımıza çaldı. Fakat bu iki ismin arasında sıyrılan bir yıldız sahadaydı. Barcelona #39;nın yıldız oyuncusu Neymar, ilk yarıda oyuna damgasını vuran isim oldu. Brezilya #39;da hayal kırıklığı yaşatan isimlerin başında ise etkisiz oyunlarıyla Marcelo ve Hulk başta geldi.

    İlk yarının 1-1 sona ermesi Hırvatistan adına büyük bir şans oldu.

    OSCAR DURDURULAMIYOR!

    Maçın ilk yarısına çalımları ve ortaları ile damgasını vuran Oscar, ikinci yarıda da Brezilya #39;yı akıllıca çalımlarıyla hücuma soktu ya da takımına kritik noktalardan faul kazandırdı.

    İkinci yarının ilk 15 dakikasında da Brezilya ile denk bir oyun oynamayı başaran Hırvatistan, kontra ataklarla gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Olic çoğu pozisyonda yavaş ve etkisiz kalırken gözler de kırmızı kart cezalısı olan Mario Mandzukic #39;i aradı. Ancak Hırvatlar #39;ın sol kanadı Oscar karşısında darmaduman oldu. 22 yaşındaki genç yıldız, Brezilya adına her tehlikeli atakta başrolde oynadı.

    İkinci yarıda da tehlikeli noktalardan pek çok defa frikik kazanan Brezilya, bu topları olumlu değerlendirmeyi başaramadı. Neymar #39;ın sert frikiği baraja takılırken, Dani Alves #39;in nefis frikiği de az farkla üstten auta gitti. 68 dakika boyunca yokları oynayan Hulk, neden bu kadar eleştirildiğini kanıtlarcasına kötü oynadıktan sonra yerini Bernard #39;a bıraktı.

    NEYMAR ATEŞLEMEYE DEVAM EDİYOR...

    70. dakikada Oscar #39;ın nefis pasında ceza sahası içinde topla buluşan Fred, hafif bir müdahelenin ardından kendini yerde buldu ve hakem de tereddütsüz penaltı düdüğünü çaldı. Topun başına geçen Neymar #39;ın sert penaltısına Pletikosa müdahele etmeyi başarsa da meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Neymar böylece 2002 #39;den beri Dünya Kupaları #39;nda penaltıdan gol atan ilk Brezilyalı olmayı da başardı.

    Neymar, ikinci golünden sonra adeta özgüvenle doldu taştı. Üst üste çalımlarla ceza sahasına top taşıyan genç forvet, takım arkadaşlarının da skor üretmesi için çabaladı.

    Oyunun son 7 dakikasına girilirken Olic ile Julio Cesar yükseklik kazanan bir top için mücadele çıktı. Olic topu indirmeyi başardı ve meşin yuvarlak çizgiyi geçti. Hırvatistanlı futbolcular gol sevinci yaşarken hakem Cesar #39;a faul yapıldığına karar verdi. Bu pozisyonun ardından Olic bu sefer de uzaklardan şansını denedi, ancak Brezilyalı file bekçisi gole izin vermedi.

    ALKIŞLARLA KENARDA

    Karşılaşmanın bitmesine iki dakika kala Luiz Felipe Scolari, maçın yıldızı Neymar #39;ı oyundan aldı. İlk yarıdan bir sarı kartı olan Neymar alkışlarla kenara geldi.

    Hırvatistan, Neymar oyundan çıktıktan sonra üst üste iki pozisyon buldu ancak Julio Cesar yine gole izin vermedi! Bu atakların ardından kontraya çıkan Brezilya Oscar ile gülmeyi başardı. 22 yaşındaki orta saha, kaleci Pletikosa #39;nın uzanamayacağı köşeye ceza sahası dışından akıl dolu bir şut çekerek skoru 3-1 #39;e getirdi.

    Brezilya böylece ev sahipliği yaptığı turnuvaya oldukça iyi bir galibiyetle başlamış oldu. Neymar ise milli takımdaki gol sayısını 33 #39;e çıkartarak Ronaldinho ve Jairzinho #39;yu yakaladı. Rivaldo ile arasındaki gol sayısını ise 1 #39;e indirdi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Julio Cesar Hırvatistan Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title