Haberler

    Defoe 40 Yıllık Rekoru Geçti

    UEFA Avrupa Ligi'nde grubundan çıkmayı garantileyen Tottenham'da, İngiliz Milli golcü Jermain Defoe kulüp tarihindeki yerini aldı.

    ÖZGÜR İNCE / Goal.com Türkiye

    K grubunda Moldova temsilcisi FC Sheriff'i konuk eden Tottenham, Erik Lamela ve Jermain Defoe'nin penaltıdan attığı gollerle rakibini 2-1'lik skorla geçip 4'te 4 yapmış ve adını son 32 takım arasına yazdırmıştı.

    31 yaşındaki Defoe ise, Tottenham forması altında Avrupa Kupaları'ndaki 23. golünü kaydetti ve Martin Chivers'ı geçerek Londra temsilcisinin Avrupa arenasındaki en skorer ismi oldu.

    1971-1972 UEFA Kupası şampiyonu olan Tottenham'ın kadrosunda yer alan Martin Chivers, İngiliz ekipteki son Avrupa Kupası gollerini ise 1973-1974 sezonunda kaydetmişti.

    Uzun yıllardır Tottenham kulübünün çatısı altında olan Defoe, bu sezonki 5 UEFA Avrupa Ligi maçında 7 kez fileleri havalandırırken, Londra temsilcisinde Avrupa arenasındaki toplam 23 golü sadece 34 maçta atma başarısı gösterdi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Jermain Defoe Tottenham Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title