Haberler

Somali'deki terör saldırısını, ellerindeki Erdoğan posterleriyle kınadılar

Güncelleme:

Somali'de yeni yıl öncesinde iki Türk vatandaşın da hayatını kaybettiği terör saldırısını kınamak için vatandaşlar gösteri düzenledi. Gösterilere katılan Somalililer, ellerindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle terörü lanetledi.

Yeni yıla girmeden sadece birkaç gün önce Somali'de korkunç bir saldırı meydana geldi, aralarında iki Türk vatandaşın da olduğu 90 kişi yaşamını yitirdi. Bugün Somali'de saldırıyı üstlenen El Kaide'nin uzantısı Eş Şebab karşıtı bir gösteri düzenlendi. Gösteriye katılanlar ellerindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle terörü lanetledi. Açıklama yapan Somalililer Türkiye'ye teşekkür etti.

"TEŞEKKÜRLER BAŞKAN"

Korkunç saldırının ardından bugün Somalililer terörü ve terör örgütü Eş Şebab'ı lanetlemek için bir gösteri düzenledi. Ellerinde terör karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu pankartlarla yürüdü.

Üzerinde Somali dilinde, "Teşekkürler Başkan" ifadesinin yazdığı pankartlarla yürüyen Somali vatandaşlarından biri Reuters'a konuştu. Hassan, Türkiye'nin kurduğu Erdoğan Hastanesi'nde tedavi edilen çocuğu için minnettar olduğunu söylerken hiçbir para ödemediği için de mutlu olduğunu söyledi.

Somali'deki terör saldırısını, ellerindeki Erdoğan posterleriyle kınadılar

SALDIRIDA TÜRK VATANDAŞLARI HEDEF ALMIŞLAR

Yaşanan saldırı sonrasında bölgeye müdahale ederek yaralılara yardım eden ülkelerin başında gelen Türkiye bugün düzenlenen gösterinin en dikkat çekici figürüydü. Saldırının ardından Eş Şebab bir açıklama yaparak saldırının Türk vatandaşlarına yönelik olduğunu duyurmuş ve hayatını kaybedenlerden özür dilemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Somali Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title