Haberler

Solotürk Söyleşisi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan ve F-16 savaş uçağıyla gösteri yapan Solotürk ekibi Ankaralılarla buluştu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan ve F-16 savaş uçağıyla gösteri yapan Solotürk ekibi Ankaralılarla buluştu.

Türk Hava Kuvvetleri Müzesindeki etkinlikte pilotlar Yüzbaşı Yusuf Kurt, Erhan Günar ve Üsteğmen Serdar Doğan ile Solotürk Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, etkinliğe katılan vatandaşlarla söyleşi yaptı.

Üsteğmen Emrah Bayrı, vatandaşlardan gelen sorulardan, en çok bir sonraki gösterinin merak edildiğinin anlaşıldığını söyledi.

10 Kasım'da Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e saygı geçişinde bulunacaklarını belirten Bayrı, 15 Kasım'da ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü törenlerinde gösteri yapacaklarını belirtti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterilerindeki 'Harmandalı' uçuşunun hikayesini de anlatan Bayrı, "'Ülkemize mal olmuş yöresel müziklerimizi niçin gökyüzüne taşımıyoruz' diye bir fikir ortaya çıktı. Daha sonra ortaya böyle bir koreografi koymak istedik. Önümüzdeki yıllarda devamı gelecek, Zeybek bir ilk oldu. İnsanlar çok beğendi" diye konuştu.

Bayrı, "Türk milletinin bize ihtiyaç duyduğu her platformda profesyonel insan gücümüzle, 104 yıllık Türk Hava Kuvvetleri'nin tarihinden güç alarak göreve hazırız. Milletimiz için varız" dedi.

Söyleşinin ardından pilotlar, gösteri uçaklarının bulunduğu posterleri imzaladı.

Müzede ayrıca Türk Hava Kuvvetleri Akrotim Tarihi sergisi de açıldı. Sergide, 1914'ten bu yana görev alan akrobasi pilotları ile gösterilerde kullanılan uçaklara ilişkin fotoğraflar ve bilgiler yer alıyor. Sergi, 10 Kasım Salı gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Serdar Doğan Yusuf Kurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title