Haberler

Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022? Doğalgaz ve elektrik zammı ne kadar oldu, kaç TL?

Güncelleme:

Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022 ve Doğalgaz ve elektrik zammı ne kadar oldu, kaç TL olduğu merak ediliyor. Duruma ilişkin Bakan Fatih Dönmez açıklamada bulundu. Peki, Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022? Doğalgaz ve elektrik zammı ne kadar oldu, kaç TL?

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Eylül itibariyle zam yapıldı. Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022? Doğalgaz ve elektrik zammı ne kadar oldu, kaç TL? soruları gündemden düşmüyor. Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022? Doğalgaz ve elektrik zammı ne kadar oldu, kaç TL? Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022? Detaylar haberimizdedir…

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA NE KADAR ZAM GELDİ 2022?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yapılan zamların ardından çığ gibi büyüyen tepkilere yanıt verdi. Bakan Dönmez, doğal gazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademede yüzde 50 sübvansiyon yapıldığını belirterek, "Geçen yıl 100 milyar lira civarında bir sübvansiyon bedeli ortaya çıkmıştı. Bu sene bu neredeyse ikiye katlanabilir. Küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından vatandaşımızın en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Eylül itibariyle zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatı yüzde 20,4 arttı. Sanayide yüzde 50,8 zam yapılırken elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 49,5 artış yapıldı. Diğer yandan elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 20 zam geldi. Sanayi abonelerindeki zam oranı yüzde 50 olurken, ticarethane abonelerinin tarifesinde yüzde 30'luk artış yapıldı.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMMI NE KADAR OLDU?

Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez enerji fiyatlarına gelen zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu. "Şu anda hükümetimiz doğalgazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademede yüzde 50 sübvansiyon yapıyor. Yılın başında ne ise aynı şekilde devam ediyor" diyen Bakan Dönmez, "Geçen yıl 100 milyar lira civarında bir sübvansiyon bedeli ortaya çıkmıştı. Bu sene bu rakam neredeyse ikiye katlanabilir. Küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından vatandaşımızın en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi 2022? Doğalgaz ve elektrik zammı ne kadar oldu, kaç TL?

BAKAN DÖNMEZ ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ ZAMLARI HAKKINDA AÇIKLAMASI

Doğal gaz ticaretinde tedarikçi ülke arayışı devam ederken Bakan Dönmez, "Bildiğiniz gibi gaz fiyatları 20 kat artmıştı. Ağustos ayının son günlerinde yoğun bir enerji diplomasisi yaptık. İlk olarak Körfez ülkelerinden Umman'a gittik. Burada uzunca bir aradan sonra doğalgaz ticareti konusunda irtibata geçtik. Onlar da olumlu yaklaşıyorlar. Ticari şartlar uygun olunca harekete geçeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Dönmez konuşmasının devamında, "Katar ile zaten geçmişten bu yana doğal gaz ticari yapıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz sonrası Avrupa, Rusya'dan doğal gaz almayı azalttığı, Rusya'nın da gazı kestiği için tüm dünyada doğalgaz aranan bir ürün halinde. Fiyatlar da anormal bir şekilde artıyor. Katar ve Umman bizim dost ve kardeş ülkelerimiz. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah olumlu bir sonuç alırız" şeklinde konuştu.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Elektrik Zammı Fatih Dönmez Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title