Haberler

Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Akkuyu Nükleer Santrali nereye inşa ediliyor?

Güncelleme:

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Türkiye'nin yapımı devam eden ilk nükleer enerji santralidir. Peki, Akkuyu Nükleer Santrali nereye inşa ediliyor? İşte, Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Yanıtı...

Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Türkiye'nin yapımı devam eden ilk nükleer enerji santralidir. Peki, Akkuyu Nükleer Santrali nereye inşa ediliyor? İşte, Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Yanıtı haberimizde...

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ NEREDE?

Akkuyu Nükleer Santrali, idari olarak Mersin ilinin Gülnar ilçesine bağlı, en yakın yerleşim merkezi Büyükeceli beldesi olan sahada inşa edilmektedir. Dört üniteden oluşacak olan santralin ilk ünitesi 2023'te faaliyete geçecektir.

Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Akkuyu Nükleer Santrali nereye inşa ediliyor?

Saha, idarî olarak Gülnar belediyesine bağlıdır. İl merkezine 140 km ilçe merkezine de 30 km uzaklıktadır. En yakın yerleşim merkezi Büyükeceli beldesidir.

Çitlerle çevrili toplam alan 986 hektar, santralin inşaat sahası 225 hektardır. Arazi, etraftaki bölgelerden 200 metreye ulaşan dağlarla ayrılır, 4.5 km'lik bir asfalt yolla D-400'e bağlanır.

Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Akkuyu Nükleer Santrali nereye inşa ediliyor?

Akkuyu sahası, imzalanan ikili devletlerarası anlaşma sonucunda Rus kamu şirketi Atomstroyexport'a (ROSATOM'a bağlı Atomenergoprom'un alt şirketi) bedelsiz teslim edilmiştir. Rus kamu şirketi buraya kendi bulacağı finansal kaynaklarla nükleer santral inşa edecektir. Bu inşaat esnasında toplam 12,6 milyon m3 kazı malzemesinin oluşacağı tahmin edilmektedir. Malzemenin 4,8 m3'ü dolgu malzemesi olarak kullanılacak olup 7,8 milyon m3'ü ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen bir alanda depolanacaktır.

Akkuyu Nükleer Santrali nerede? Akkuyu Nükleer Santrali nereye inşa ediliyor?

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ AÇILIŞI YAPILDI MI 2023?

Canlı yayında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle programları ertelenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in video konferansla katılacağı Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılış töreni bugün saat 13.30'dan 16.00'ya ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferansla katılacağı Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışı saat 13.30'dan 16.00'ya ertelendi. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de canlı olarak katılım sağlayacak.

Kremlin, Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılış töreni öncesinde Putin ile Erdoğan'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, görüşmenin ardından Putin ile Erdoğan'ın törene video-konferans ile katılacağını belirtti.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Türkiye Akkuyu Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title