Haberler

Erzurum ili 2015 genel seçim sonuçları (Erzurum ilçeleri seçim)

Erzurum 2015 genel seçim sonuçları. 7 Haziran tarihli genel seçim sonuçları netleşmeye başladı. Erzurum'da açılan sandıklarla birlikte sonuçlarda gelmeye başladı. Son durum için linke tıklamanız yeterli.

Erzurum 2015 genel seçim sonuçları. Sandıkların açılmaya başlamasıyla Erzurum genelinde seçim sonuçları belli olmaya başladı. Dadaşlar 2015 genel seçimlerinde hangi partiye ne kadar oy verdi ? Oy dağılımı ve seçim sonuçları sonrası bölgeden çıkan milletvekili sayısı - isimleri haberler.com adresinde. 

6 YILDAN BU YANA SEÇİMLERDE ALINAN SONUÇLAR 

Türkiye'de yapılan seçimlerin en sonuncusu olan Cumhuraşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Selehattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu köşk için adaylıklarını koydular. Erdoğan %68,80 oy alırken HDP adayı Demirtaş %13,07 oy oranına ulaştı. Çatı aday İhsanoğlu ise %18,13 oy oranına sahip oldu.  

2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi %58,8 oy aldı. AKP adayı Mehmet Sekman Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. 2011 genel seçimlerinde %69,25 oy alan Ak Parti yine bölgedeki en yüksek oy oranına sahip olan parti oldu. 

2010 Anayasa Referandumu %86,92 EVET oyuna karşılık %13,08 HAYIR yüzdesiyle tamamlandı. 2009 yılındaki yerel seçimlerde yine Ak Parti kazanırken Ahmet Küçükler Belediye Başkanlığına seçildi. 

ERZURUM BŞ.  
AŞKALE  
AZİZİYE  
ÇAT  
HINIS  
HORASAN  
İSPİR  
KARAÇOBAN  
KARAYAZI  
KÖPRÜKÖY  
NARMAN  
OLTU  
OLUR  
PALANDÖKEN  
PASİNLER  
PAZARYOLU  
ŞENKAYA  
TEKMAN  
TORTUM  
UZUNDERE  
YAKUTİYE 

Erzurum'un bu bölgelerinde detaylı oy oranlarını görüntüleyebilirsiniz. 2015 genel seçim sonuçları için linke tıklayınız. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ekmeleddin İhsanoğlu Selehattin Demirtaş Ak Parti Erzurum Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title