Haberler

Şehit Fatih Doğan adına hatıra ormanı oluşturuldu

Güncelleme:

'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' projesi kapsamında Adıyaman Üniversitesi kampus alanında geçtiğimiz ay Suriye'de şehit olan Özel Harekat Polis Memuru Fatih Doğan adına hatıra ormanı oluşturuldu.

'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' projesi kapsamında Adıyaman Üniversitesi kampus alanında geçtiğimiz ay Suriye'de şehit olan Özel Harekat Polis Memuru Fatih Doğan adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Üniversitenin kuzey bölümünde 20 dönümlük arazide oluşturulan Özel Harekat Polis Memuru Fatih Doğan Hatıra Ormanına bin 111 adet fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikimine, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve eşi Aysun Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar, Emniyet Müdür Yardımcısı Feyzullah Karaaslan, şehidin ailesi, siyasi parti temsilcileri, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Geniş bir katılıma sahne olan, birbirinden güzel ve anlamlı görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı etkinlikte konuşan Şehit Fatih Doğan'ın babası Mehmet Doğan, "Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamız o kadar anlamlı ve güzel bir etkinliğe imza attı ki, nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Evladımızın isminin burada yaşayacak olması bizler için mutluluk vericidir. Gözyaşlarımız üzüntüden değil, gurur ve sevinçtendir. Evladımızın adına oluşturtulan hatıra ormanı, beni ve ailemi ziyadesiyle memnun etmiştir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde çifte mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Bugün, 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' projesi kapsamında 7 bin adet fidanı üniversitemiz kampüsünde toprakla buluşturmanın heyecanını yaşarken, Suriye'de şehit olan Fatih Doğan kardeşimizin adını da bir hatıra ormanı ile yaşatacak olmanın da gururunu yaşıyoruz.

Rektör Turgut, "Bu alana Fatih Doğan kardeşimizin adına bin 111 fidan diktik. Üniversitemizde toplamda 7 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bin 400 tanesi Besni, 800 tanesi Hasancık çiftliğimizde, 700 tanesi Kahta ilçemizde kalanları ise üniversitemizin farklı alanlarına dikiyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin" diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik'in duaları ile yapılan etkinlikte katılımcılara pilav ikram edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Fatih Doğan Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title