Haberler

Şehit Aileleri, Yakınları ve Gazilere Yemek

Güncelleme:

Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü şehit aileleri, yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi.

İlçe merkezinde Günay Restoranda verilen yemeğe Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

Yemek sonrasında kısa bir selamlama konuşması yapan Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir; "Amacımız ne bu olayı bir dramatize etmek, yada duygusal bir derinlik yaratmak, ne de amacını aşan neşeli bir ortam hazırlamaktı. Amacımız; sadece toplumumuz nazarında en fazla fedakarlığı gösteren şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir arada olmayı sağlamak, müşterek paylaşmamızı gerektiren problemleri varsa bunları paylaşmak ve bunu topluma bir mesaj olarak göstermek adına bu birlikteliği sağlamaktı. Bu açıdan Sayın Valim başta olmak üzere tüm katılanlara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Hatırlanmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan; "Bu güzel ortamda bizleri onurlandıran Sayın Valimize ve tüm katılımcılara şükranlarımı arz ediyorum. Bizler için anılmak, unutulmamak çok güzel bir duygu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demire günü anısına plaket verdi.

Yemekten sonra Eğirdir Muharip Gaziler Derneği ziyaret edildi.

Vali Oğuz; "Biz nasıl bir vatanda yaşadığımızı çok iyi biliyoruz"

Dernek Şeref Defterini imzalayan Vali Memduh Oğuz; "Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz. Biz sürekli şunu söylüyoruz; nasıl bir vatanda yaşadığımızı biliyoruz, bir coğrafyanın nasıl bir vatan haline getirildiğini, vatan haline getirildikten sonra da bu vatanın bağımsız, hür ve bütün olarak muhafazası için verilen mücadeleyi biliyoruz. Bu sebeple sizlere minnetin, sizlere hizmetin ne manaya geldiğinin idraki içerisindeyiz. Bu doğrultuda sizlerin şahsında tüm gazilerimize minnetlerimizi sunuyor, şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. İşte burada görmüş olduğunuz gibi bu büyük millet, bütün kahramanlarımızın resimlerini buraya koyarak onları unutmadığını gösteriyor.

Bizim milletimiz büyük bir millettir, evinde şehit olmayan aile yoktur, biz şehit çocuklarıyız, en son söz bize düşen vazifede onlara uygun davranmak. Mehmet Akif Ersoy'un söylediği gibi; 'Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı' sözüne uygun olarak davranıyoruz.

Sizlerle beraber olmaktan dolayı çok memnunum, buradaki ilçe yetkililerine, kaymakam kardeşime, garnizon komutanımıza, belediye başbakanımıza sizlere gösterdikleri ilgi dolayısıyla bende sizler adına teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonrada değişik vesilelerle inşallah beraber oluruz, ayrıca bugün düzenlenen yemek mütevazi güzel bir yemek oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Memduh Oğuz, ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yalçın Yılmaz Memduh Oğuz Eğirdir Ceyhan Güncel Haberler

title