Haberler

Samsun: Samsun Telekom Personeline Sivil Savunma Eğitimi

Samsun Sivil Savunma Müdürlüğü Tarafından Telekom İl Müdürlüğü Personeline Sivil Savunma Eğitimi ve Bina Tahliyesi Konularında 3 Gün Sürecek Eğitim Semineri Verileceği Bildirildi.

Samsun Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Telekom İl Müdürlüğü personeline sivil savunma eğitimi ve bina tahliyesi konularında 3 gün sürecek eğitim semineri verileceği bildirildi.

Telekom İl Müdürlüğü personelinin, 11-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim ve tatbikat konularında öğretmenler H. Bülent Ünal, Leyla Güngör, Tuğrul Bayar, Cumhur Güven tarafından aydınlatılacağı öğrenildi.

Samsun Sivil Savunma Müdürü H. Bülent Ünal, seminerde, sivil savunmanın tanımı, kapsamı, lüzum ve önemi, tarihçesi, teşkilatlanması, görevleri ve sivil savunma bakımından halkın görevleri konularını anlatacaklarını dile getirdi.

Ünel, deprem, sel, çığ, heyelan, tsunami, kaya düşmesi, hortum ve yıldırım düşmesi konularında herkesin bilgi sahibi olması gerektiğine dikkat çekerek, "Deprem öncesi hazırlık önlemleri, deprem anı ve deprem sonrasında hareket tarzı, ikaz ve alarmlar ile sığınak konuları, kurtarma usulleri, ilkyardımın önemi, binalarda yangından korunma bilgilerini Telekom personellerine aktaracağız" dedi.

Seminerin son gününde tatbikat gerçekleştirileceğini de ifade eden Ünal, binadan tahliye, yangın merdivenlerinden tahliye, acil hallerde yaralı taşıma, yangın ihbar sisteminin çalıştırılması, deprem sırasında yapılacak hareketler, ilkyardım, kurtarma, koruma ve yangın söndürme tatbikatlarıyla aktarılan bilgilerin pekiştirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title