Haberler

Sahile Vuran Taşlar Duygularına Tercüman Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sahilden taş toplarken detay görüntü Sahilde gezinirken detay görüntü Tülin Şahin Okay ile röportaj Yaptığı ve önem verdiği eserinden görüntü Sahile vuran taşlar duygularına tercüman oldu Memleketi Mersin'de 20 yıldır reklam sektöründe çalışan 47 yaşındaki Tülin Şahin Okay, sahilden topladığı taşlarla 3 yıldır heykel yapıyor Eserlerinde günlük hayatta etkisi altında kaldığı olayları işleyen Okay: "Yezidi kadınların dramını ve savaşa karşı öfkeyi, yapmış olduğum Şengal Dağı heykeline yansıttım" HAKAN CAN ŞAHİN - Mersin'de 20 yıldır reklam sektöründe çalışan 47 yaşındaki Tülin Şahin Okay, günlük hayatta etkilendiği olaylardan ilham alarak sahilden topladığı taşlarla heykel yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sahilden taş toplarken detay görüntü

Sahilde gezinirken detay görüntü

Tülin Şahin Okay ile röportaj

Yaptığı ve önem verdiği eserinden görüntü Sahile vuran taşlar duygularına tercüman oldu

Memleketi Mersin'de 20 yıldır reklam sektöründe çalışan 47 yaşındaki Tülin Şahin Okay, sahilden topladığı taşlarla 3 yıldır heykel yapıyor

Eserlerinde günlük hayatta etkisi altında kaldığı olayları işleyen Okay:

"Yezidi kadınların dramını ve savaşa karşı öfkeyi, yapmış olduğum Şengal Dağı heykeline yansıttım"

HAKAN CAN ŞAHİN - Mersin'de 20 yıldır reklam sektöründe çalışan 47 yaşındaki Tülin Şahin Okay, günlük hayatta etkilendiği olaylardan ilham alarak sahilden topladığı taşlarla heykel yapıyor.

Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşlara dokunmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi.

Eserlerini topladığı taşların doğal formlarını değiştirmeden yaptığını ve bu nedenle çevresindekiler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Okay, "Heykel sanatıyla ilgilenmeye başladıktan sonra heykelle ilgilenen arkadaşlarımın da etkisiyle bu işi daha soyut çalışmalara dökmeye başladım. Bu çalışmalarımı yaklaşık 3 yıl önce sanat çalışmalarına dönüştürdüm. Sahil yürüyüşlerinde topladığım taşlarla yaptığım heykellerde, kendi gündelik hayatımda yaşadığım kimi çelişkileri, etkilendiğim kimi şeyleri heykellerime yansıttığımı fark ettim" dedi. Okay, şunları söyledi:

"İlk başlarda taşları toplarken -tabii ki oldukça birikmişti- eşim bana 'bu taşlar en sonunda ne olacak?' diye soruyordu. Taşları, yığın halinde saklıyordum ve hiç kimseye dokundurtmuyordum. Daha sonra bu heykelleri yapmaya başladım. Bu tür heykeller ortaya çıkmaya başlayınca eşimle beraber çıktığımız sahil yürüyüşlerinde o da bana heykellerim için taş toplamaya başladı. Hatta öyle bir zaman oldu ki daha önce 'Bu taşları ne yapacağız Tülin' diyen eşim, artık taş toplarken kızıma 'Kızım annenin ne yapacağı belli mi olur bir yerde kullanır' demeye başladı. Bu konuda eşim bana çok destek oldu."

Taşlarla duygularını dile getirdi

Heykel yapımında sadece denizden çıkan doğal taşları kullandığını belirten Okay, şunları kaydetti:

"IŞİD zulmünden ve savaştan kaçan insanların dramını izliyorduk haberlerde. Kadınlar, çocuklarını ve yaşlılarını sırtlayıp, aç ve susuz çorak dağlarda zulümden kaçmaya çalışıyorlardı. Bundan çok fazla etkilenmiştim ve elimizden de bir şey gelmiyordu. Bu üzüntüyü, Yezidi kadınların dramını ve savaşa karşı öfkeyi, yapmış olduğum Şengal Dağı heykelime yansıtmış oldum."

Toplumda kadınların her zaman anne veya eş olarak anıldığını, kadının kendisine ait özgün kimlik ve özelliklerinin hiçe sayıldığını ifade eden Okay, "Kadının kendisine ait olan bir bedeni vardır ve kendisine ait olan bir cinselliği vardır. Kadının unutulan cinselliği konusunu da başka bir heykel çalışmamda anlatmaya çalıştım" dedi.

Okay, ilerleyen zamanlarda sahilden topladığı taşlarla yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturmak için sergi açmayı planladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şengal Dağı Tülin Şahin Mersin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title