Haberler

Safranbolu'daki Belediye Başkanına Taşlı Saldırı Olayı

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Davut Çuhadar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a yapılan taşlı saldırıyı kınadı.

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Davut Çuhadar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a yapılan taşlı saldırıyı kınadı.

Çuhadar, yaptığı yazılı açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'un saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Her gün ülkenin değişik yörelerinde bu tür saldırı haberlerini duyduklarını ifade eden Çuhadar, şunları kaydetti:

"Çalışmalarını tüm Türkiye'nin yakından bildiği başkanımızın kaçak inşaat yapan bir şahıs tarafından evine çağrılıp tuzağa düşürülerek saldırıya uğraması, makam aracının tahrip edilmesi üzücü ve düşündürücüdür. Yüzlerce yıldır düzenli yapılaşmanın ve kent estetiğinin simgesi olmuş, kaçak yapılaşmaya geçit vermemiş bir dünya kenti olan Safranbolu'da, kaçak yapılaşmanın düşünülebilmesi mümkün değildir. Bunu önlemeye çalışarak görevini yapan, devraldığı kültür mirasını korumaya çalışan belediye başkanımıza saldıranları esefle kınıyoruz.

Kaçak yapılaşma milli bir sorundur. Bugün sel felaketinde, afetlerde büyük can ve mal kayıpları oluyorsa bunun temel sebebi kaçak yapılaşmadır. Ülkemizdeki en önemli gündem maddelerinden biri olan 'kentsel dönüşüm' kaçak yapılaşmanın da çözümü olacaktır. Aksoy'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Birlik olarak her zaman yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş

Yayıncı: Tarkan Demir - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Davut Çuhadar Selçuk Aksoy Necdet Aksoy Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title