Haberler

Saadet Partisi Yik Toplantısı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Türkiye'de, bölgede ve dünyada barış istediklerini belirterek, bu huzur ortamına katkı sağlayacak çözümleri ortaya koyacak uygulamalara destek olacaklarını bildirdi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Türkiye'de, bölgede ve dünyada barış istediklerini belirterek, bu huzur ortamına katkı sağlayacak çözümleri ortaya koyacak uygulamalara destek olacaklarını bildirdi.

Asiltürk, YİK toplantısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerde yaşanan terör olaylarının, ülkenin huzur ve barışını tehdit eder bir noktaya geldiğini belirtti.

Batılıların tavsiyelerine uyularak çözüm bulunamayacağını ileri süren Asiltürk, "Çözüm, bizleri Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Acem'iyle 600 sene kardeşçe yaşatan düzenle sağlanabilir. Çözüm, ahlaki ve manevi değerlere bağlı olarak sağlanırsa kalıcı olur. Aynı şey Suriye ve Irak için de geçerlidir. Ortadoğu'daki gelişmeler, milli güvenliğimiz ve toprak bütünlüğümüzle doğrudan ilgilidir. Ancak koalisyon güçlerinin hedef ve çıkarları bizimle uyum halinde değildir. Türkiye'nin dış politikasını acilen yeniden değerlendirmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki bu gelişmelerden istifade eden tek ülkenin, İsrail olduğuna vurgulayan Asiltürk, yaşananların, İsrail tarafından işlenen zulümleri, dünya kamuoyundan geri plana ittiğine dikkati çekti.

Asiltürk, "İslam ilkelerinin kendi içlerinde barış ve kardeşliği oluşturmaları gerekir. Bunun olması için de idarelerin, İslam kardeşliğini esas alan bir düzen uygulamaları gerekir. Ülkemizde barış, bölgede barış ve dünyada barış istiyoruz. Bütün insanlık için huzur ve barış istiyor, bunun mücadelesini veriyoruz. Bu amaçla, yapıcı muhalefet anlayışımızın gereği olarak bu huzur ortamına katkı sağlayacak çözümleri ortaya koyacak uygulamalara da destek olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Oğuzhan Asiltürk Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title