Haberler

Rüşvetten Yrgılanan Başkan: Yalan Yanlış Şeyler Yazmayın

Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar ve eski milletvekili Ayhan Yılmaz ile özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında 'rüşvet' alıp verdikleri iddiasıyla açılan davaya Ünye Ağır Ceza...

Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar ve eski milletvekili Ayhan Yılmaz ile özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında 'rüşvet' alıp verdikleri iddiasıyla açılan davaya Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya katılan tek sanık olan İzzet Gündoğar, basın mensuplarına "Yalan yanlış şeyler yazmayın" diye çıkıştı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, geçen yıl nisan ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 23'üncü dönem AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz ile Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın makamında özel şirketin temsilcilerinden rüşvet alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Milletvekilleri, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'na TOKİ tarafından yapılacak 254 konutun ihale süreci ile bağlantılı olarak özel bir şirketin yetkilisi Şemsettin Özcan'ın belediye başkanının makam odasında Gündoğar ve Yılmaz'a 30 bin lirayı verirken güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüyü de delil olarak savcıya verdi.

Eski milletvekili Ayhan Yılmaz, Belediye Başkanı İzzet Gündoğar hakkında 'rüşvet almak', özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında ise 'rüşvet vermek't suçlamasıyla Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde en 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün yapılan ikinci duruşmayı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Mehmet Erarslan, basın mensuplarının izlemesine izin vermedi. Duruşmayada sanıklardan sadece Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar katılırken, diğer sanıklar gelmedi. Belediye Başkanı Gündoğar ve AK parti eski milletvekili Ayhan Yılmaz'ın geçen celsede alınan parayı köy muhtarına verdiklerini beyan etmeleri üzerine köy muhtarı Kadir Ovalı ile bazı köylüler duruşmada tanık olarak dinlendi. Muhtar Ovalı ifadesinde parayı aldığını doğrulayarak, "Bende bu parayı TOKİ konutlarının yapılacağı bölgede mağdur olan köylülere verdim" dedi. Mahkeme heyeti gelmeyen tanık ve sanıkların dinlenmesi için duruşmayı 6 Temmuz'a ertelerken, çıkışta Belediye Başkanı Gündoğar basın mensuplarına "Yalan yalnış şeyler yazıyorsunuz. Gelin de Aybastı'ya yaptığım yollara, hizmetlere bakın" diye tepki gösterip makam arabasına binerek gitti.

Davanın ilk duruşmasını izleyen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Topbaş, Ankara Milletvekili Levent Gök, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Ordu Milletvekili İdris Yıldız bugünkü duruşmaya gelmedi. - Ordu / Ünye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzzet Gündoğar İbrahim Ayhan Aybastı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title