Haberler

Rus haber ajansı Sputnik International'dan skandal haber! Hatay için "çalıntı bölge" dediler

Güncelleme:

Suriye'nin İdlib kentinde Rusya destekli Esed rejiminin havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 34 kahraman askerimiz şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hain saldırının ardından rejim hedeflerini ateş altına aldı. Saldırılardarejim unsurlarının ağır kayıp vermesi Rus medyasını rahatsız etti.

"ÇALINTI BÖLGE" İFADESİNİ KULLANDILAR

Rusya haber ajansı Sputnik, 80 yıl önce Türkiye topraklarına katılan Hatay üzerinden provokasyona soyundu.

"Çalınan İl: Suriye'nin Bir Köşesi, 80 Yıl Önce Neden Fransa Tarafından Türkiye'ye Verildi?" başlığıyla yayınlanan ve sosyal medyada da paylaşılan haberde, Hatay'ın yeniden Suriye toprağı olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, 1923 yılında imzalanan Lozan anlaşması ile Türkiye'nin sınırlarının belirlendiği ifade edilerek Hatay'ın 'aniden' Türkiye'nin sınırlarına katıldığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Rus haber ajansı Sputnik International, Hatay için 'çalıntı bölge' ifadesini kullandı

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Sputnik'in, Hatay'ı çalınan bölge (stolen province) olarak tanımlaması ve Hatay'ın ülkemize katılmasını ağır ifadelerle eleştirdiği yazı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Bazı Twitter kullanıcıları, Sputnik'in Türkçe yayın yapan hesabını spamlamaya başladı. Twitter kullanıcıları, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını hatırlatarak söz konusu habere tepki gösterdiler. Hatta kullanıcılardan biri, başka bir çalınan bölgeler listesi yazdı.

İşte Sputnik'in skandal haberine yapılan yorumlardan bazıları:

Rus haber ajansı Sputnik International'dan skandal haber! Hatay için 'çalıntı bölge' dediler

Rus haber ajansı Sputnik International'dan skandal haber! Hatay için 'çalıntı bölge' dediler

Rus haber ajansı Sputnik International'dan skandal haber! Hatay için 'çalıntı bölge' dediler

Rus haber ajansı Sputnik International'dan skandal haber! Hatay için 'çalıntı bölge' dediler

HATAY'IN TÜRKİYE'YE KATILMA SÜRECİ

Misak-ı Milli sınırları içerisinde yer alan Hatay, Fransa'yla yapılan 1921 Ankara Antlaşması'yla Türkiye sınırları dışında kaldı. 1936'da Suriye ile anlaşan Fransa, Hatay'daki haklarını Şam yönetimine devretti. Türkiye, bölgenin bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Gelişmeler üzerine Türkiye, 1938'de Hatay sınırına askeri yığınak yaptı. Bölgeye Türk vali atandı. 5 Temmuz'da 5 bin Türk askeri Hatay'a girdi.

1939 yılında ise Avrupa'da Nazi tehdidinin artması üzerine Fransa, Hatay'daki askerlerini çekme kararı aldı, bölge Türkiye'ye bırakıldı. Hatay Meclisi, 23 Haziran 1939'da oy birliği ile aldığı karar sonucu Türkiye'ye katıldı. Fransa, Hatay'ın Türkiye'ye bağlı olduğunu kabul eti.

Rus haber ajansı Sputnik International, Hatay için 'çalıntı bölge' ifadesini kullandı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title