Haberler

Rize'de "Ali Şeriati'yi Anlamak" Adlı Konferans

Rize Genç Memur Sen İl Başkanlığınca İslam düşünürlerinden olan "Ali Şeriati'yi Anlamak" konulu konferans düzenledi.

Rize Genç Memur-Sen İl Başkanlığınca İslam düşünürlerinden olan " Ali Şeriati'yi Anlamak" konulu konferans düzenledi.

Rize Genç Memur-Sen'in desteğiyle Rize Müstakil Sanayi ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa, Rize Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Rize Genç Memur-Sen İl Başkanı İsmail Karaosman, Rize MÜSİAD İl Başkanı Mahmut Dabak, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaosman, konferansın katılımcılarına Genç Memur-Sen hakkında bilgi vererek, hayal kuran ve hayalle kalmayıp bunu aksiyona dönüştüren, toplumla iç içe yaşayan bir gençlik oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Konuşmacı olan Artvin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayık ise Ali Şeriati'nin çağdaş islam felsefesinin düşünürlerinden olduğunu söyleyerek, "Ali Şeriati'nin düşünce tarzı, din alimlerinin sürekli olarak halkın içinde aktif olarak görev almalarını benimsemiştir. Durağan, saraylar içinde kapalı, sadece fikir ve düşünceleri tartışan bir felsefeci olmaktan ziyade devamlı sorumluluk bilinci içinde davranan ve buna göre fiiller ortaya koyan bir anlayışı insanlara kabul ettirmeye çalışmıştır. Bunu yaparken batının önde gelen düşünürlerinden olan hegel ve marks gibi düşünürlerden de alıntı yaparak, bunu islama uyarlamıştır" dedi.

Ayık, "Eğer Ali Şeriati'yi iyi tanımak istiyorsak onun eserlerini okumak yeterli değildir, okuyup anlamak ve doğu bir biçimde hayatımıza lanse etmemiz gerekir" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Ali Şeriati Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title