Haberler

Rapor: Almanya'da Suç Oranı Yüzde 3,6 Azaldı

Federal Basın Merkezi, paylaştığı '2018 Suç İstatistik Raporu' ile ülkede suç oranlarının gerilediğini duyurdu.

Federal Basın Merkezi, paylaştığı '2018 Suç İstatistik Raporu' ile ülkede suç oranlarının gerilediğini duyurdu.

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Kriminal Dairesi Müdürü Holger Münch ve eyalet İçişleri bakanları Konferansı dönem başkanı  Schleswig-Holstein İçişleri Bakanı Hans-Joachim Grote ile yaptığı federal basın toplantısında, ülkede işlenen suçlar ve aydınlatılmaları, ülke emniyet güçlerinin fiziki ve maddi şartlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hristiyan Birlik Partisi CSU'lu Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, " Almanya, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri. Bunu da, emniyet güçlerimizin fedakar çalışmaları ve vatandaşlarımızın, ortak güvenliğimiz için çalışan kurumlarımıza gösterdiği desteklerine borçluyuz" dedi.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda '2018 Suç İstatistik Raporu' paylaşıldı. "Birinci önceliğimiz; emniyet güçlerimizin, suçların aydınlatılmasındaki başarının istikrarlı bir şekilde ileriye taşınmasıdır" diyen Bakan Seehofer, emniyet güçlerinin federal ve eyaletler düzeyinde sayısının artırılması ve fiziki çalışma şartlarının daha iyi hale getirilmesi için gerekli mali kaynakları sağlamanın da politikacılara ve hükümete düştüğünü, bunun da hükümet ortaklarıyla acilen gerçekleştirileceğini vurguladı.

BAKAN SEEHOFER: ALMANYA DÜNYANIN EN GÜVENLİ ÜLKELERİNDEN

Polis Kriminal İstatistiği'ne göre, emniyet güçlerine intikal ettirilen ev hırsızlığı ve kapkaç olaylarında oranlar azaldı. Olayların aydınlanması, suçluların yakalanması oranının yükseldiğini gösteren raporda, suç işleme oranı 2018 yılında geçen yıla göre yüzde 3,6 oranında azalarak 5 milyon 550 bine düştü.

"Bu sevindirici rakamlar tarihimizde en az suç oranını gösteriyor. Almanya, daha da güvenli bir ülke oldu" şeklinde değerlendirme yapan Bakan Seehofer, bireylerin herhangi bir endişeye düşmeden rahatça hareket edebilmelerinin ana hedefleri olduğunu vurgulayarak, suç olaylarının yüzde 57,7'sinin aydınlatıldığını; suç işleyen kişi oranın da yüzde 2,9 gerileyerek 2 milyon 5 bine düştüğünü açıkladı.

Almanya'da 2018'de 97 bin 504 ev hırsızlığı olayı yaşandığını; bunun da 'tarihin en az rakamı' olduğunu belirten Bakan Seehofer, "Bu rekor düşüşteki en büyük etken; caydırıcı güvenlik tedbirleri ve vatandaşın hırsızlıklara karşı bilinçlenmesidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title