Haberler

PS5 mi? Xbox Series X mi? PS5 VS Xbox Series X tartışmasına yeni yorum Gabe Newell'dan geldi

Güncelleme:

Valve'in kurucusu Gabe Newell yeni nesil oyun konsolları arasından kendi tercihini yaptı. PS5 çıkış tarihi ne zaman? PS5 fiyatı, PlayStation 5 ile ilgili merak edilenler. Xbox Series X çıkış tarihi, fiyatı ve merak edilenler haberimizin detaylarında.

Oyun dünyasının bilinen isimlerinden Valve'in kurucusu Gabe Newell, yıllardır kesin bir cevabı olmayan soruya bir tartışma gündemi daha yarattı. Newell, yeni nesil oyun konsollarından olan PS5 ve Xbox Series X arasından yapacağı tercihin kesinlikle Xbox Series X olduğunu belirtti.

TV programında konuşan Gabe Newell, "Bu yarışta bir hissem yok. Açıkçası geliştirmelerimizin büyük bir çoğunluğunu PC'ler üzerine yapıyoruz ancak ikisi arasında kesinlikle Xbox'ı tercih ederim" dedi.

PS5 mi? Xbox Series X mi? PS5 VS Xbox Series X tartışmasına yeni yorum Gabe Newell'dan geldi

1983 ve 1996 yılları arasında Microsoft'ta çalışan Newell, Microsoft ve Windows 8 Store'u için facia demişti. Benzer eleştiriyi daha önce Epic Games'ten Tim Sweeney'de yapmıştı.

Tim Sweeny ise PS5 VS Xbox Series X savaşında PlayStation 5 ve SSD teknolojisini tercih etmişti. Epic Games'in Unreal Engine motoru için de Sony, PlayStation 5'e 250 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

Şu anki satış rakamlarına göre PlayStation 4, 100 milyondan fazla satışla liderlik koltuğunda yer alıyor.

PS5 mi? Xbox Series X mi? PS5 VS Xbox Series X tartışmasına yeni yorum Gabe Newell'dan geldiXbox Series X oyunu- Halo Infinite

PS5 FİYATI NE KADAR? PLAYSTATION 5 ÇIKIŞ TARİHİ

PlayStation 5 Türkiye fiyatının 7.999 TL olması bekleniyor.

PlayStation 5 ne zaman satışa sunulacak ve ne zaman ön siparişe açılacak henüz bilinmezliğini korumakta. Konsolun tatil sezonunda geleceği söylenmekte. PS5, AMD Zen 2 temelli CP, 3.5GHz 8 Çekirdekli işlemciden gücünü alacak ve özel bir AMD RDNA 2 tabanlı GPU ile gelecek. 16GB RAM'e sahip olacak olan PlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile fark yaratacak.

XBOX SERIES X FİYATI NE KADAR? XBOX SERİES X ÇIKIŞ TARİHİ

Bu sene Microsoft tarafında Xbox Series X ve Sony tarafında PlayStation 5 ile karşılaşacağız ve bu iki oyun konsolu arasındaki rekabet şimdiden kızışmaya devam ediyor. Ülkemizde olduğu gibi küresel ölçekte de bazı satış sorunları yaşayan Microsoft, yeni nesil oyun konsolunu daha cazip hale getirebilmek adına kritik bir adım atabilir. Bazı yeni sızıntılara göre Xbox Series X fiyatı ile PlayStation 5 alacakları caydırabilir.

Microsoft tarafından geçtiğimiz aylarda duyurulan teknik özelliklere göre Xbox Series X, PlayStation 5'e kıyasla bir miktar daha güçlü bir yapıya sahip. Buna karşın oyun konsollarındaki ana rekabet unsuru ağırlıklı olarak fiyatlandırma üzerinde dönüyor. Yani tüketicilerin seçimlerini fiyat aralığına göre yaptığını söyleyebiliriz.

Sızıntılar, Microsoft'un fiyat belirleme noktasında Sony'den bazı adımlar beklediğini işaret ediyor. Buna göre PlayStation 5 fiyatı 499 dolar olursa Xbox Series X'in 399 dolar, PlayStation 5'in fiyatı 599 dolar olursa Xbox Series X'in 499 dolar olacağı iddia ediliyor. Buna ek olarak Xbox One S modellerinde de ciddi indirimlere gidileceği söylenmekte.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Microsoft Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title