Haberler

Prof. Dr. Fuat Sezgin Panelle Anıldı

Geçen yıl vefat eden dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, İnönü Üniversitesinin düzenlediği panelle anıldı.

Geçen yıl vefat eden dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, İnönü Üniversitesinin düzenlediği panelle anıldı.

Tarihçi Sezgin için İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma" konulu panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal'ın yaptığı panelde ilk olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin'in biyografisi okundu.

Daha sonra konuşan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Subhi Erdem, Sezgin'in hayattayken günde 17 saat çalıştığını söyledi.

Sezgin'in vefatıyla çalışmaların kesintiye uğradığını belirten Erdem, "Ama yapmak istediği şey nedir? İslam dünyasının arkeolojisini yapmak. Fuat Sezgin'i okurken utançla yüz yüze kalıyorum. Bizim yaptığımız çalışmalar Fuat Sezgin'in yaptığı çalışmaların karşısında bir şey ifade etmiyor." diye konuştu.

Erdem, "Fuat Sezginleri" çoğaltabilmek için 17 saat çalışmak gerektiğini ve bu sayede bir hamle gücüne sahip olunabileceğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagöz ise geçen yıl vefat eden Sezgin'i rahmetle andığını söyledi.

Panele İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" ilan edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Sezgin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title