Haberler

Canan Karatay, Zeytinin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisini Açıklayarak, Bol Bol Yenmesi Gerektiğini Vurguladı

Güncelleme:

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kalbi koruyan besinlerin başında zeytin olduğunu belirterek, ''İstediğiniz kadar yiyin'' dedi.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerin kalbi koruduğunu söyleyerek, "Doğal köy tereyağı, az pişmiş yumurta yiyeceksiniz. Doğal zeytinyağı tüketip, bol su içeceksiniz" dedi.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kalbi koruyan besinleri açıkladı. Prof. Dr. Karatay, "Kalbi koruyan besinler doğal, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerdir. Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz, kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı, az piş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar" diye konuştu.

Canan Karatay Kalp Dostu Besinleri Açıklayarak, Zeytinin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisine Değindi

"EN SAĞLIKLI MEYVE ZEYTİNDİR"

Deterjanların da kimyasallarla dolu olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Özellikle içinde bulunan klorür ve alüminyum vücut için zehirlidir. Modern meyvede çok fazla früktoz var. Fazla früktoz karaciğeri yağlandırır, insülin direncini başlatır. Siz sağlıklı diye meyve yerseniz şeker hastalığından da kanserden de kurtulamazsınız. Meyveler, korunsun, aynı boyda olsun diye tarım ilaçlarıyla yıkanıyor, bunlar tehlikelidir. Çok da büyüdüler yani çocuk başı kadar elma, ayva olmaz. En sağlıklı meyve zeytindir, istediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay Kalbi Koruyan Besinleri Açıkladı

"YUMURTA KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR"

Yumurtanın özellikle az pişirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay, "Ben kilo vermek için bunları konuşmuyorum. Kalp, damar hastalıkları ve beyin felcini önlemek için söylüyorum. Doğal ev yoğurdu ve sirke de çok önemli. Yumurtayı az haşlamalıyız, çünkü herhangi bir şey yandığı zaman kanserojen oluyor, trans yağlar oluşuyor. Yumurtayı fazla haşladığımızda sarısının etrafında yeşil ve gri bir zar oluşuyor, işte o trans yağdır. O artık yumurta değil, protein tozudur, çok tehlikelidir. Bol bol yumurta yiyebilirsiniz tok tutar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolesterolü düşürür, şeker hastalığını önler'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Canan Karatay Kalbi Koruyan Besinleri Açıkladı

"TRANS YAĞLAR KALP KRİZİ SEBEBİ"

Doğal olan yağın damar tıkanıklığını önlediğini ifade eden Prof. Dr. Karatay, "Rafine olmuş karbonhidratlar, tuz, şekerler ve trans yağlar kalp krizi sebebidir. Yağın damarları tıkadığı, tıpta yapılan en büyük yalandır. Doğal yağ bilhassa damar tıkanıklığını önlüyor. Damarı tıkayan trans yağlardır, şekerdir, insülin hormonu yüksekliğidir" diye konuştu.

Prof. Dr. Canan Karatay Kalbi Koruyan Besinleri Açıkladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Canan Karatay Karatay Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500

Yorumlar (43)

Tabi tabi:

Çekirdeğini de yutalım mı. yine kimin lobisine çalışıyor

4
14
yanıtYanıtla
Feyza:

Bu kadının önerilerini okudukca ya bende yada ondamı zeka sorunu varmı acaba demeden geçemiyorum.

4
13
yanıtYanıtla
as:

sende

yanıt4
yanıt0
misafir:

bu kadın ne yapacağını şaşırdı sırf gündemde kalıp para kazanma uğruna bunun kitaplarını alan hasta insanlar varmı acaba ne yerseniz yeyin kime ne önemli olan hareket yemek yiyip yan gelip yatmamak halkın ? u bu kadının dediklerini yiyemiyor zaten mesala et pahalı olduğu için yiyemiyor mesala

6
8
yanıtYanıtla
zırıltı:

bu kadın hasta

5
7
yanıtYanıtla
THE BOY:

Sağlığınıza zarar vermek istiyosanız bu kadının dediklerini yapabilirsiniz. . .

3
7
yanıtYanıtla
Canan abarttı:

İstersen çekirdeğiyle yutalım sayın hocam o da yararlıdır belki

3
7
yanıtYanıtla
CAN:

Yut gitsin! Nasıl olsa eninde sonunda bir yerden çıkıp gidecek!

yanıt3
yanıt0
CAN DEP:

En iyisi kendin doktorun olacaksin..yediginde seni ne rahatsiz ediyorsa vaz gececeksin..günde en az sekiz km yürüş ve iki litre su...ve bol bol mevsimlik organik meyve ve sebze tüketeceksin..ne seker ne tansiyon nede kolestro kalir..

3
5
yanıtYanıtla
Herkes bir doktor:

Arkadaş günde sekiz kilometre yürüyüş sen iyi misin derim bende arkadaşlar ben doktorum ve tavsiyem bir yatım saat yürürseniz bile iyi gelir size abartıya gerek yok

yanıt5
yanıt1
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title