Haberler

Kamu-sen Genel Başkanı Akyıldız Tokat'ta

Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'de Ciddi Anlamda Gelir Daralması Olduğunu İleri Sürdü.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'de ciddi anlamda gelir daralması olduğunu ileri sürdü.

Tokat'ta, sendika üyeleriyle birlikte TESOB salonunda düzenlenen toplantıya katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, ekonomik verilere değindi. Akyıldız, ortaya konulan pembe tabloların hiç de gerçekçi olmadığını iddia ederek, "Göstergeler derken özellikle yüzde 9.9 oranında büyümeyi anlatanlar enflasyonun yüzde 10'nun altına indiğini söyleyenler, Gayri Safi Milli Hasıla'nın iki katına çıktığını iddia edenler aslında gerçeği ifade etmemektedir. Göstergelerde büyümenin yüzde 9.9 olduğu bir yerde

enflasyonun yüzde 10'nun altına indiği bir ekonomide işsizlik yüzde 11 düzeyinde olmaz. Dünyada hiç bir iktisatçı bunu iddia edemez. Hiç bir iktisadi sorumluluk taşıyan kişi bu ifadeleri kullanamaz" dedi.

Akyıldız, bu tür ekonomik görüntüye şişirilmiş ekonomi olarak ifade edildiğini belirterek, "Şişirilmiş ekonomiler sıcak para cennetidir. Ekonomiye gelen sıcak paraya çok yüksek oranda faiz verilir. Bu faiz nedeniyle sıcak para sürekli olarak akar. Ancak sıcak paranın ülke dışına çıkış anı ülkenin yeni bir ekonomik kriz yaşaması anlamına gelir. Bu ekonomik krizin telafisi o kadar kolay değildir. Şuanda Türkiye'de 73 milyar dolar sıcak para gezmektedir. Her an iki banka kanalı ile bu sıcak para faizi ile

ekonomiden sıyrılmak yolunu tercih ettiğinde ülkemizin de 3-5 yıl belini doğrultması mümkün olmayacaktır. O yüzden sıcak para cenneti halen gelen ülkelerde özellikle borç ödemeleri öne çıkar. Kısacası ülkemizde ciddi anlamda gelir daralması vardır. Kamu çalışanları sıkıntı çekmektedir. Şuanda sadece mayıs ayı sonu itibariyle kamu çalışanın enflasyonu yüzde 24 düzeyindedir" diye konuştu.

Toplantıya Devlet eski Bakanı MHP Milletvekili adayı Dr. Reşat Doğru, MHP milletvekili adayları, MHP İl Başkanı Zeki Kurt, MHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Çelik ve sendika üyeleri katıldı.

(Nİ-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title