Haberler

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Son seçimim" çıkışına tepki: Siz daha yeni cumhurbaşkanı seçilmediniz mi?

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklaması hakkında konuştu. "Siz daha yeni cumhurbaşkanı seçilmediniz mi?" diye soran İmamoğlu, "Bu millet daha yeni size cumhurbaşkanı seçmek için oy vermedi mi? Daha dört yıl göreviniz yok mu? O seçim bitti. Ben hatırlatayım. Bu belediye başkanlığı seçimi, bu İstanbul'un seçimi. Hani acaba rakibimiz kim, biz karıştırmaya başladık. Bunlar kuralları alt üst ediyor biliyorsunuz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı ile halk buluşmasına katıldı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak." sözlerine çok sert tepki göstererek, "Hani'millete oy verirsen hizmet getiririm, oy vermezsen hizmet getirmem' diyordun. Tehditten nereye geldik? Lütfene geldik lütfen. Seni gidi seni. Bu millet bunu yer öyle mi? Yemez. Ya bu millet daha yeni size cumhurbaşkanı seçmek için oy vermedi mi? Daha dört yıl göreviniz yok mu? O seçim bitti. Ben hatırlatayım. Bu belediye başkanlığı seçimi, bu İstanbul'un seçimi. Hani acaba rakibimiz kim, biz karıştırmaya başladık. Rakibimiz kim? Başka bir yere aday oldu da haberimiz mi yok? Bunlar kuralları alt üst ediyor biliyorsunuz." dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Son seçimim' açıklamasına tepki: Tehditten lütfene geldi

"ŞİMDİ AĞLAMAKLI OLDU, DUYGUSALLAŞTI"

İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "Geride kalınca hemen bir yerlerde panik başladı. Ne yapsak ne yapsak? Hemen tutuştular. O kadar tutuştular, korktular ki bak ne oldu? Bir hafta boyunca hatırlayın, sayın Cumhurbaşkanı milletini tehdit etti. 'Oy vermezseniz hizmet gelmez' dedi. Bir başka ile gitti, 'oy vermezseniz doğalgaz gelmez' dedi. Bu arada unuttu, orasını zaten 15 yıldır onlar yönetiyordu, onu da unuttu. Ama bakın şimdi ağlamaklı oldu. Duygusallaştı.

"TEHDİTTEN LÜTFENE GELDİK"

Ne demiştim size? 'Sakın onun tehditlerinden korkmayın. Sizi tehdit ediyor. Çünkü sizden korkuyor' demiştim. Dediğim çıktı.' Oy yoksa hizmet yok' diyen kişi dün ne dedi? ' Lütfen' diyor, lütfen. 'Değerli milletim, bu benim son seçimim' diyor. Bak, bak, bak, bak, bak. Hani birkaç hafta önce efelik yapıyordun. Hani 'millete oy verirsen hizmet getiririm, oy vermezsen hizmet getirmem' diyordun. Tehditten nereye geldik? Lütfene geldik lütfen. Seni gidi seni. Bu millet bunu yer öyle mi? Yemez."

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Son seçimim' açıklamasına tepki: Tehditten lütfene geldi

"SİZ DAHA YENİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEDİNİZ Mİ?"

"Siz daha yeni cumhurbaşkanı seçilmediniz mi?" diye soran İmamoğlu şu sözleri kullandı: "Ya bu millet daha yeni size cumhurbaşkanı seçmek için oy vermedi mi? Daha dört yıl göreviniz yok mu? O seçim bitti. Ben hatırlatayım. Bu belediye başkanlığı seçimi, bu İstanbul'un seçimi. Hani acaba rakibimiz kim, biz karıştırmaya başladık. Rakibimiz kim? Başka bir yere aday oldu da haberimiz mi yok? Bunlar kuralları alt üst ediyor biliyorsunuz.

İşte milletin iradesi adamı böyle hizaya sokar kardeşim. Soktu mu? Bu milleti hafife alır efelenirsen işte böyle başını öne eğersin. Başlarsın lütfen demeye. Ne dedim? Onlar hep böyledir. Biz milletine had bildiren değil, milletine karşı haddini bilen cumhuriyetin evladıyım, milliyetçi, milletine her zaman hürmette, şefkatte, güzel duyguda, eksik yapmayan terbiyesi Atatürk terbiyesi olan evlatlarız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN "SON SEÇİMİM" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Gençlik Buluşması öncesinde vakfın 81 il temsilcisiyle bir araya geldi. Erdoğan, "Ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Adeta nefes almaksızın koşturuyoruz. Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. Onun için de hazırlıklarımızı buna göre yapıp, adımı da buna göre atmamız lazım ki çok farklı bakanlara karşı gereken cevabı istiyoruz ki 31 Mart akşamı verelim. 1 Nisan'dan itibaren de yeni bir dönemi inşallah başlatalım." şeklinde konuştu.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanlığı Ekrem İmamoğlu İstanbul Hani 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (56)

Orkun Can:

Cehaletin paçalarından akıyor imamın oğlu. CB diyorki, yasal olarak bu benim son seçimim. Yada çocuğa anlatır gibi anlatırsak, bundan sonraki ilk seçim 2028'de CB seçimi olacak ve kendisi bu seçime yasal olarak katılamayacak. Yani başkanlığı bitene kadar bir daha seçim olmayacak. Gerçi sen yine anlamazsında, belki kekledigin seçmeninden anlayan olur diyecektim ama yok onlarda anlamaz:)

1003
464
yanıtYanıtla
İbrahim Hilmi:

2009'dan beri son seçimim diyor yalnız:)

yanıt384
yanıt510
Sezgin Sezgin:

Ateş pahası gibi yakan hayat pahalılığında "duygu sömürüsü" daha yemiy haciii

yanıt290
yanıt364
esrefpasali:

erken oten horoz un hikayesini, duydunmu orkun,

yanıt44
yanıt74
Zbandak:

Bende sana çocuğa anlatır gibi anlatayım İmamoğlu diyor ki sen cb sin bu senin seçimin değil bu yerel bir seçim senin ile hiç bir alakası yok sen zaten son hakkını yasal olarak kullandın kalkıp bu benim son deme çünkü sen aday değilsin bu arada CHP li değilim hiç bir partiye oy vermiyorum sadece anla diye yaziyorum

yanıt343
yanıt829
o zen:

Yıllardır aynı terane, son defa aday olacağım ekonomiyi şahlandıracağım bana güvenin der seçilir dediklerinin hiçbiri olmaz. Ülke mülteci çöplüğüne döner. Bir sonra ki dönem yine aynı terane. Cahiller bunu her defasında yiyor da işte olan kurunun yanında yaşta yanıyor ne yazık ki.

yanıt208
yanıt67
Sansasyonel Salvo:

Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde başkanlık sistemi vardır. Ya sisteme ayak uydururuz , ya da toz duman oluruz.

102
259
yanıtYanıtla
kemal kılıç:

Senin gibi korkaklar oldugu toz duman olmak turkiyenin kaderi...

yanıt39
yanıt15
Mehmet Vatandaş:

Birincisi bütün gelişmiş ülkeler değil ikincisi hiçbirinde başkan meclisin üstünde güce sahip değil üçüncüsü ABD, Almanya gibi bazıları federe devlet, bu nenedenle sistem zorunlu olarak başkanlık dördüncüsü başkanlık sistemi olmayan ülkeler toz duman mı olmuş:))

yanıt46
yanıt10
Dino yiltamer:

Ekonun zekası bu kadar : sayın cumhurbaşkanımız final ve son derken yerel seçimlerle bahsediyor. Rabbim sizden razı olsun ülkenin yarısı depremle yok oldu ve ülkemiz dimdik ayakta.

144
54
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title