Haberler

Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı

Güncelleme:

- Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı Diyarbakır'da Hür Dava Partisi İl Gençlik Kolları öncülüğünde bir araya gelen partililer ile vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla etkinlik düzenledi.

- Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Hür Dava Partisi İl Gençlik Kolları öncülüğünde bir araya gelen partililer ile vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla etkinlik düzenledi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkında gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kudüs'e destek olarak "Filistin özgür olmalı, işgal suçtur", "Yahudiler akılsız siyonistleri durdurmalı yoksa sonlarını getirecek" ile "Kudüs şereftir izzettir" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sık sık Filistin ve Kudüs'e destek sloganları attı.

Programda konuşan Diyarbakır HÜDA-PAR İl Başkanı Vedat Turgut, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yürüttüğü "Aksa Tufanı" adlı operasyonunu desteklediklerini söyledi. Filistin halkının kendi topraklarını savunduklarını belirten Turgut, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır."

Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında ve destekçisi olduklarını belirten Turgut, "HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.

(HA-RK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Gençlik Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title