Haberler

Gemlik Sofralık Zeytininin Üretimi Azaldı

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa'da Gemlik tipi sofralık zeytinin üretimde gerilediğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa'da Gemlik tipi sofralık zeytinin üretim rakamlarının geriye gittiğini kaydederek, "Bölgemizde üreticilerin korunması, milli servetin korunması anlamına geliyor" dedi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'ün TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, CHP Bursa milletvekilleri Aykan Erdemir, Sena Kaleli, Turhan Tayan, Bursa İl Başkanı Metin Çelik, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri de katıldı. Zeytinciliğin Türkiye'de yaklaşık 500 bin ailenin geçim kaynağı, işlenen tarım alanlarının ise yüzde 3,5'ini oluşturan bir sektörü oluşturduğuna dikkat çeken Demiröz, Bursa'da Gemlik tipi sofralık zeytinin bazı dış etkenler nedeniyle tehlike altında olduğunu ve gün geçtikçe üretim rakamlarının geriye gittiğini kaydetti. Demiröz, "Bu nedenle bölgemiz üreticileri zarar etmekte ve yol boyunca ailesini geçindirecek düzeyde bir kazanç şöyle dursun, verimliliği arttıracak düzeyde yatırım ve yeniliği yapacak mali gücü bile kendinde bulamıyor" dedi.

"Üreticinin zarar ettiği, tüketicinin pahalıya aldığı zeytin üzerinden kazanan kim?" diye soran Demiröz, "Tüm bu koşullarda bölge üreticimiz zeytin üretimini terk edecek ve maalesef yüzlerce yıllık zeytin hazinemiz göz göre göre yok olacak" şeklinde konuştu.

"Bölgemizde üreticilerin korunması, milli servetin korunması anlamına geliyor" diyen Demiröz, Bursa Gemlik, İznik, Mudanya ve Orhangazi ilçelerindeki üreticilerin sofralık zeytine 50 kuruşluk prim desteğiyle ve afetlere karşı sigortalardan yararlanma yollarının açılması için 15 bin imzanın toplandığını kaydetti. Demiröz, toplanan imzaların bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na verileceğini de bildirdi.

CHP Bursa milletvekilleri, toplantının ardından Bursa'dan getirilen zeytinden basın mensuplarına ikram etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aykan Erdemir İlhan Demiröz Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title