Haberler

CHP'li Demiröz: "Buğday İthalatı Olanaklarının Şimdiden Kurgulanması Gerek"

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, “Buğday ithalatı olanaklarının şimdiden kurgulanması gerek” dedi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, "Buğday ithalatı olanaklarının şimdiden kurgulanması gerek" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaşanan kuraklık sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlhan Demiröz, Türkiye'de bugünkü yaşananların meteorolojik kuraklığı işaret ettiğini söyledi. Meteorolojik kuraklığın tarımsal üretime etkisini anlatan Demiröz, kış ayları ile birlikte kuraklığın boyutunun göze çarptığının altını çizerek, Çukurova bölgesinde aşırı kuraklık nedeniyle çiftçilerin kış ayları olmasına rağmen sulama yapmak zorunda kaldığını söyledi. Kuraklık dolayısıyla tahıl üretimindeki belirsizliğin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Demiröz, "Buğday ithalatı olanaklarının şimdiden kurgulanması gerek" diye konuştu.

Türkiye'nin uzun ve orta vadeli gıda ve tarım politikası olmadığını ifade eden Demiröz, "Göstermelik destekleme yapılıyor. Üretim planının olması lazım, hangi bölgede hangi ürünün üretimine öncelik vereceğini belirlemesi lazım" şeklinde konuştu.

Kuru fasulyede fiyat artışındaki tartışmalara da değinen Demiröz, "Kuru fasulye ile ilgili üreticileri mağdur ediyorsunuz. Bana göre lobi falan yok. TMO vardı, nerede TMO, hiçbir görev yapıyor mu? Kuru fasulye 14 lira, siz bu konu ile ilgili hiçbir çalışma yapmadınız. Siz tüketici ve üretici ile ilgili hiçbir önlem almadan bu hale getiriyorsunuz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İlhan Demiröz Çukurova Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title