Haberler

CHP'li Akgöl PKK'lılar İçin "Kardeş" İfadesini Kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek, "Ben şu anki hükümeti Suriye'deki tüm ölümlerden sorumlu tutuyorum."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek, "Ben şu anki hükümeti Suriye'deki tüm ölümlerden sorumlu tutuyorum. Ülkemizde yaşanan olaylarda iki tarafta ölen kardeşlerimizin hepsinden bu hükümeti sorumlu tutuyorsak orada da aynısıdır" dedi.

Van'ın fahri milletvekili ve denetmeni olan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, ildeki iki günlük temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Akgöl, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Van'ın sorunlarına değindi. Depremden sonra kentte hala büyük sıkıntıların yaşandığını belirten Akgöl, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını savundu. Bölgede Kürt-Türk sorununun yaşanmadığını, herkesin kardeşçe yaşayıp barışın sağlanmasını istediğini vurgulayarak, "Burada Kürt-Türk sorunu yok. Burada herkes kardeşçe yaşıyor. Bunu net bir şekilde burada gördük. Burası dışarıda anlatıldığı ve Batı'ya aktarıldığı gibi değil. Batıdakilerin buraya gelip burada Kürt ve Türklerin kardeşçe yaşadığını görmelerini istiyoruz. Bu kardeşlik tablosu bizi çok mutlu ediyor" dedi.

"BÜYÜKŞEHİRE DEĞİL, BÜTÜNŞEHİRE KARŞIYIZ"

Van'ın büyükşehir olması konusuna da değinen Akgöl, "Biz büyükşehire karşı değiliz, biz bütünşehire karşıyız. Buradaki maddelere karşıyız. Vali illerde tek yetkili hale geliyor. Belediye başkanları da halk tarafında seçilecek ama valinin kontrolünde çalışacak. Bu çok yanlış bir uygulamadır. O zaman valileri de halkın seçmesi gerekir. Ayrıca beldeler kapanacak, o köylere hizmet nasıl götürülecek? Köylü vatandaşlar almadığı hizmetin bedelini ödeyecekler. Yani birçok vergi ödeyecek. Kaldı ki hizmet konusunda büyük sıkıntı yaşayacak. Biz bunlara karşıyız" ifadelerini kullandı.

"HATAY'DAKİ SIĞINMACILARIN KİM OLDUĞU BELİRSİZ"

Akgöl, Suriye ve Hatay'da yaşananlara da değinerek, "Hatay halkı huzursuz. Hatay'da sınır boyları kontrolden çıkmıştır. Kimin girdiği, kimin çıktığı belli değildir. Hatay'da kimlik kontrollerinin yapılmadığı bir ortam yaşanmaktadır. Sığınmacılara bir şey demiyoruz. Aslında sığınmacıların kimler olduğunu araştırmak lazım. Ama sığınmacıları kabullendik. Orada kimler ne karşılığında getiriliyor, bunlar ayrı bir konu. Haydi bunları kabul ettik. Ama Hatay'da yerleşim yerlerinde kim olduğu belirsiz insanlar çoğunlukta şu anda. Bir apartmanda oturanların kimler olduğunu bilmiyorsunuz. Olası bir patlamada kiminle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Silahlı mı, silahsız mı bilmiyorsunuz. Hatay'ın çok noktasında silah imalatı yapıldığı tespit edildi. Bomba imalatı yapıldığının tespiti yapıldı. Hatay'da Türk hükümeti tarafından devamlı desteklenen silah nakliyesinin yapıldığı tespit edildi" iddialarında bulundu.

Türk hükümetinin iki tane siyaset yürüttüğünü savunan Akgöl, "Şu anda 30 bin üzerinde ölüm gerçekleşti Suriye'de. Bu gerçekleşen ölümlerin sebebinin kim olduğunu sormak lazım. Tek başına insan kendine zarar verebilir mi? Ben şu anki hükümeti oradaki tüm ölümlerden sorumlu tutuyorum. Nasıl ülkemizde yaşanan olaylarda da iki tarafta ölen kardeşlerimizin hepsinden bu hükümeti sorumlu tutuyorsak orada da aynısıdır. Hatay sıkıntılı bir süreçte. Biz de mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Dikkatleri Hatay'a çektik, çekmeye de devam edeceğiz"

ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Akgöl Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title